Cizre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden öğretmenlere mesaj

Şırnak’ın Cizre ilçesindeki çatışmalar nedeniyle İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinden öğretmenlere SMS gönderilerek görev yerlerine dönmeleri istendi.

Cizre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden öğretmenlere mesaj

Şırnak’ın Cizre ilçesindeki çatışmalar nedeniyle İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinden öğretmenlere SMS gönderilerek, 14 Aralık’tan itibaren “hizmet içi eğitim semineri” gerekçesiyle tatil ilan edilmişti. Şimdi de kısa mesaj atılarak bölgeden ayrılmaları sağlanan öğretmenlerin görev yerlerine dönmeleri istendi. Ancak Cizre’de eğitime devam etmek için hiçbir koşul sağlanmış değil. İlçede bütün okullar zarar görmüş durumda.

Geri-donun-mesaji

79 gün önce eğitim ve öğretim sürerken bir kısa mesaj ile bin 300 öğretmen bir gün içinde ilçeyi terk etmişti. Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, ilçede evlerin dahi kullanılamayacak hale geldiğini ifade ederek şunları söyledi:

“Eğitim faaliyetlerinin bu ortamda başlaması çok zor. Okulların birçoğu kullanılamaz hale geldi. Bu binaları tadilattan geçirseniz dahi duygusal çöküntüyü öyle kolay tamir edemezsiniz. Çünkü insanlar daha can güvenliğinin sağlandığından emin değil. Bu iş öğretmenlere ilçeyi terk edin sonra işinize dönün mesajlarıyla olmaz.” diye konuştu.

http://gazetemanifesto.com/2015/12/13/cizre-silopi-endiseli-egitime-ara-verildi/