Cinsiyetçi küfürlerin gerekçesi "Messi eleştirisi"

İspanya’da pazar günü oynanan maçta, Messi’yi ‘penaltı vuruşunda Suarez'e pas attığı için eleştiren kadın spor spikeri, kendisine yönelik cinsiyetçi yorumlara yanıt verdi.

Cinsiyetçi küfürlerin gerekçesi

İspanya’da pazar günü oynanan maçta, Messi’yi ‘penaltı vuruşunda Suarez’e pas attığı için eleştiren kadın spor spikeri, kendisine yönelik cinsiyetçi yorumlara yanıt verdi.

Messi’ye yönelik eleştirisine karşı kısa sürede cinsiyetçi hakaret içeren yüzlerce tweet aldığını belirten BT Sport spikeri Lynsey Hipgrave, gelen yorumlar için “Bunlar yaşadıklarımızın kısa bir özeti” açıklaması yaptı.

Barcelona, pazar günü oynadığı maçta Celta Vigo’yu 6-1 yenmişti. 81. dakikadaki penaltı vuruşunda Messi’nin, kaleye şut çekmek yerine topu Luiz Suarez’e paslaması, maça damgasını vurmuştu. Kadın spiker Hipgrave ise, Twitter’dan “Bence Messi’nin penaltısı saygısızca. Eğer daha iyi bir takım arkadaşı olmak istiyorsa penaltıyı Suarez’e attırmalıydı” ifadelerini kullanmıştı.

Bunun üzerine birçok ‘erkek’ kullanıcı, kadın spikere Twitter’dan cinsiyetçi küfürlerle saldırdı. Bir kullanıcı, “Neden kadınların futbol izlemesine izin veriyorlar” derken, bir diğeri de “Bir çift göğsün varken kimse senin ne dediğinle ilgilenmiyor” dedi. Birçok kişi de “Sen git mutfakta yemek yap” tarzı tweet’lerle futbolun ‘erkek işi’ olduğu görüşünü savundu.

​Bu hakaretlere Twitter’dan yanıt veren Hipgrave, “Nelerle başa çıkmak zorunda olduğumuza dair küçük bir örnek. Suçumuz kadın olmak ve fikrimizi söylemek. Gidecek çok yolumuz var” ifadesini kullandı.