Cinayetten yargılanan AKP'li başkandan örgüt üyelerine 'ibretlik' mesaj

AKP'li Kale Belediyesi Başkanı örgüt kapsamında tutuklananları temsil etmesi için cansız mankenleri cezaevine kapattı.

Cinayetten yargılanan AKP'li başkandan örgüt üyelerine 'ibretlik' mesaj

Denizli’nin AKP’li Kale Belediyesi Başkanı Erkan Hayla, ‘FETÖ’ ve PKK soruşturmaları kapsamında tutuklananları temsil etmesi için cansız mankenleri cezaevine kapattı. Hayla, “Örgüt üyelerine bu şekilde mesaj veriyoruz” dedi.

Erkan Hayla, ‘sembolik’ cezaevinde koşulları daha da kötüleştirmek için yerlere oyuncak fare ve böcekleri de koydu.

“Sonları böyle olacak”

Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla, “Ülkemize, bayrağımıza, birlik ve dirliğimize kim göz diktiyse bizim hapishanede yeri var. FETÖ ve PKK mensupları burada yer alıyor. Temsili hapishanemizde, terör örgütlerine mesaj veriyoruz. Teröristlerin gittikleri yolun, yol olmadığını, sonlarının böyle olacağını gösteriyoruz” dedi.

Cinayetten yargılandı

Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kale İtfaiye Grubun’dan itfaiye eri olarak çalışan Mehmet Ali Talay’ın (39) öldürülmesi ile ilgili cinayet davasında yargılanmıştı. Katil zanlısı kadın memurun ifadesi üzerine gözaltına alınan Hayla, polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmişti. Cumhuriyet Savcısı tarafından tutuklanması talebiyle nöbetçi mahkemeye gönderilen Hayla, buradaki ifadesinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.