Çin Komünist Partisi disiplin için toplanıyor

ÇKP partideki disiplin kurallarını daha verimli hale getirmek amacıyla Ekim ayı içerisinde bir genel kurul gerçekleştirerek.

Çin Komünist Partisi disiplin için toplanıyor

Çin Komünist Partisi (ÇKP) parti içerisindeki disiplin kurallarını ve denetleme yollarını daha verimli hale getirmek amacıyla Ekim ayı içerisinde bir genel kurul gerçekleştirerek.

Çin Halk Cumhuriyeti ve ÇKP başkanı Xi Jinping’in önerisi ile toplanacak olan genel kurulun içeriğine dair ayrıntılı bir bilgi verilmedi. 24-27 Ekim tarihleri arası yapılacak olan plenum, 2017 sonbahardaki parti kongresinden önce son genel kurul olacak.

Yaklaşık 90 milyon üyesi bulunan dünyanın en kalabalık siyasi partisi olan ÇKP’nin içinde disiplin sorunları da bu sayıyla orantılı olarak ciddi sıkıntılara yol açıyor.ÇKP üyelerinin ülke içinde yolsuzluklara karışması ve bu durumun toplumda huzursuzluk ve partiye güvensizlik yaratmaya başlaması ÇKP bu plenum ile birlikte disiplin sorunlarını aşmada önemli bir adım atmayı hedefliyor.

Toplantıda ayrıca Xi Jinping’in yerini sağlamlaştırmak için bir takım adımlar atacağı ve kendinden sonra gelecek adayı belirleme adına ilk adımları atmaya başlayacağı yorumları da yapılıyor.