Cihatçılar Halep'in doğu ve batısına saldırıya geçti

Halep'te Suriye Ordusu'nun kuşatması altında bulunan cihatçılar saldırıya geçti.

Cihatçılar Halep'in doğu ve batısına saldırıya geçti

Bir aydan uzun bir süredir Suriye Ordusu tarafından kuşatma altına alınan Halep’in merkezinde sıkışan cihatçı güçler, kuşatmayı yarmayı hedeflediklerini iddia ederek bugün Halep’in doğu ve batısından saldırıya geçtiler.

Saldırıyı farklı cihatçı grupları bünyesinde toplayan Fetih Ordusu gerçekleştiriyor. Cihatçı örgütlerin kent merkezinin doğusundaki kuşatmayı kırmak için son 3 haftadır büyük bir operasyona hazırlandığı biliniyordu.

Gün içerisinde Fetih Ordusu bileşenlerinden Ahrar’uş Şam, sosyal medya hesabından Bab Neyrab askeri havaalanının, Dahiyyetul Esad ve 1070 konut bölgesinde Suriye Ordusu’nun karargah olarak kullandıkları yerlerin vurulduğunu duyurdu.

Rusya’dan Suriye Ordusu’na destek

Al Masdar haber sitesinde çıkan bir habere göre, belli bir süredir beklenen bu saldırıya karşı Suriye Ordusu ve Rusya’nın bir hazırlık içerisinde olduğu ifade edildi. Rus Hava Kuvvetleri Neyrab üssüne dün geceden itibaren taarruz helikopterleri göndermeye başladı. Helikopterlerin, Halep kuşatmasını kırmak için cihatçıların başlatacakları saldırıda, Suriye Ordusu’na yardım etmek için bölgede bulunacağı aktarıldı.

Türk uçakları Halep kuşatmasına destek atmak için mi havalandı

Bununla birlikte bugün Türk savaş uçaklarının Suriye hava sahasına girme teşebbüsünde bulunduğu, ancak Suriyeli ve Rus askeri yetkililerin ikazının ardından geri döndüğü iddia edildi.

Bu olay Halep’teki cihatçı saldırılarına Türkiye’nin bir desteği değerlendiriliyor.

Saldırıda 6 sivilin öldüğü, en az 70 kişinin yaralandığı bildiriliyor

RT muhabirinin aktardığına göre, cihatçıların Halep’ın batısındaki Busran el Kasr’ı hedef aldığı saldırıda 2 yaşındaki bir kız çocuğunun da dahil olduğu 6 sivil hayatını kaybetti, en az 70 kişi de yaralandı.