Cihatçı terör örgütleri daha fazla çocuğu savaşa sürüyor

Cihatçı terör örgütleri, artan kuşatmalarda son çare olarak çocukları cepheye sürüyor

Cihatçı terör örgütleri daha fazla çocuğu savaşa sürüyor

Suriye Ordusu ve beraberindeki güçlerin Halep kuşatmasını daraltmasıyla birlikte El Nusra, ÖSO, Ahrar el Şam ve Nureddin Zinki gibi cihatçı terör örgütlerinin bölgede çocuk savaşçı kullanmaya başladıkları bildiriliyor.

Yerel kaynaklardan gelen bilgilere göre ÖSO militanları, Suriye Ordu birliklerini geriletmek için süren silahlı çatışmalarda çocukların yer aldığını belirtti.

Savaşa sürülen çocuklardan bazılarının ergenlik öncesi yaşlarda olduğu ve otomatik tüfekleri ateşleyemediği belirtilirken, ölen çocuklardan birinin haberin fotoğrafında görülen Muhammed Kasım olduğu tespit edildi.

Kasım, Cuma günü Suriye Ordu birlikleri ve cihatçı örgütler arasında Rityan’da gerçekleşen çatışmada öldürüldüğü bildirildi.

Cihatçı terör örgütleri tarafından savaşa sürülen çocukların sayısının artarken, yaş ortalamasının büyük oranda düşmesi bu örgütlerin insani durumlarıyla birlikte militan sıkıntısı yaşadığının da göstergesi.

ABD merkezli Çocuk Vakfı’nın hazırladığı Risk Altındaki Dünya raporuna göre dünyada 0-18 yaş arasındaki 3 milyar 50 milyon çocuk nüfusun 1 milyar 900 milyonu 15 yaşından küçük. BM Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) raporlara göre de IŞİD tarafından kaçırılan çocukların üzerlerine fiyat etiketi konarak pazarlarda köle olarak satıldığı, zihinsel engelli çocukların intihar saldırılarında kullanıldığı, bu çocukların muhtemelen ne yaptıklarının farkında bile olmadıkları bildiriliyor.