Cihatçı katil Alparslan Çelik tutuklandı

İzmir'de polis tarafından gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen Alparslan Çelik, sulh ceza hâkimliği tarafından tutuklandı.

Cihatçı katil Alparslan Çelik tutuklandı

Dün akşam saatlerinde İzmir’den bir son dakika haberi geldi. İzmir’de polis tarafından gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen Alparslan Çelik, sulh ceza hâkimliği tarafından tutuklandı.

İzmir’de polis tarafından gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen, savcının hepsinin tutuklanmasını istediği 15 zanlıdan, aralarında Alparslan Çelik’in de bulunduğu 7’si, Sulh Ceza Hâkimliği tarafından tutuklandı.

Zanlılardan 2’si adli kontrol şartıyla 6’sı da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Alpaslan Çelik’in tutuklanma nedeninin “harp silahı bulundurmak” olduğu belirtildi.

Çelik’in avukatları: Lütfen namusunuza sahip çıkın

Türk hava sahasını ihlal ettiği gerekçesiyle düşürülen Rus uçağının pilotunu öldürdüğü iddia edilen Alpaslan Çelik’in tutuklanmasının ardından avukatları açıklama yaptı.

İzmir’de “ateşli silah bulundurmak ve taşımak” suçlamasıyla tutuklanan Çelik’in avukatı Naci Tataç, adliye önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, mahkemenin verdiği karara ilişkin, üzüntü içerisinde olduklarını belirtti.

Tataç, “Mahkeme kararını verdi ve müvekkilim tutuklandı. Ancak burada gördüğümüz kadarıyla sorgu aşamasından beri yargılanan müvekkilim değil, vatanseverliktir. Dolayısıyla çok üzüntü içerisindeyiz. Müvekkilim 6136 sayılı Kanun’a muhalefetten dolayı tutuklanmıştır. Kendisi mahkemede silahlarla alakasının olmadığını da belirtti. Türk halkının vicdanında müvekkilimin yerini biz gayet iyi biliyoruz. Allah’tan hayırlısını diliyoruz. Kendi grubuyla geldiği insanların çoğu tutuklandı. Bu bir deşifre operasyonudur. Burada büyük siyasi etken faktörler vardır. Müvekkilim yazılı beyanda da bulunacaktır.” diye konuştu.

Çelik’in avukatlarından Murat Üstündağ ise şöyle konuştu: “Müvekkilim tüm kamuoyunun şunu bilmesini istiyor: ‘Türkmen Dağı Türkiye’nin namusudur. Lütfen namusunuza sahip çıkın’. Müvekkilim cezaevine gittiği için inanın çok fazla üzülmemektedir.”

Karabağlar ilçesindeki bir lokantada silahlı kişiler olduğu yönündeki ihbar doğrultusunda üzerlerinde ruhsatsız 3 tabanca, otomobillerinde ise 1 kalaşnikof uzun namlulu silah ele geçirilerek gözaltına alınan 15 zanlının evlerinde yapılan aramalarda da ruhsatsız 3 tabanca, 1 pompalı tüfek ile 2 telsiz ele geçirilmişti.

Sulh ceza hakimliğine sevk edilen 15 kişiden, Alpaslan Çelik’in de aralarında bulunduğu 7’si tutuklanmıştı. Gözaltına alınanlar arasında bulunan ve Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesinin ardından paraşütle atlayan pilotu öldürdüğü yönünde basına yansıyan açıklamalarıyla bilinen Alpaslan Çelik’in, “sahte para” suçundan hakkında kesinleşmiş 2,5 yıl hapis ve 2 bin lira para cezası bulunduğu, zanlının ayrıca “hükümlünün kaçmasına yardım” ve “dolandırıcılık” suçlarından da Elazığ Emniyet Müdürlüğünce arandığı tespit edilmişti.