Cihatçı katil Alparslan Çelik adliyede

Suriye'ye karşı savaşan ve Rus pilotu öldürdüğünü itiraf eden cihatçı katil Alparslan Çelik ve beraberindeki 14 kişi, bugün adliyeye sevk edildi.

Cihatçı katil Alparslan Çelik adliyede

Suriye’ye karşı savaşan ve Rus pilotu öldürdüğünü itiraf eden cihatçı katil Alparslan Çelik ve beraberindeki 14 kişi, bugün adliyeye sevk edildi.

Türkmen Dağı’nda, basına Türkiye tarafından düşürülen Rus uçağının pilotunu öldürdüklerine dair diğer cihatçı çete üyeleriyle birlikte açıklamalarda bulunmuş olan Alparslan Çelik ile yanındaki 14 kişinin gözaltında tutuldukları İzmir Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ndeki işlemleri tamamlandı.

İzmir’de polis tarafından gözaltına alınan Alparslan Çelik’in de aralarında bulunduğu 15 şüpheli bugün sabah saatlerinde İzmir Adliyesi’ne sevk edildi.

Şüphelilerin, “6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun’a muhalefet” ile suçlandıkları, Alparslan Çelik’in daha önce basına açıklamalarda bulunmuş olmasına rağmen düşen uçaktan paraşütle atlayan Rus pilotu öldürdüklerine dair sözleriyle ilgili emniyette ifade vermediği, bununla ilgili olarak savcının soru sormasının beklendiği kaydedildi.