Cihatçı Alparslan Çelik: Rus pilotun öldürülmesindeki sorumluluk benim

Rus pilotu öldürdüğü açıklamasıyla gündeme gelen cihatçı Alparslan Çelik Rus pilotun katledilmesindeki sorumluluğunu kabul etti.

Cihatçı Alparslan Çelik: Rus pilotun öldürülmesindeki sorumluluk benim

Rus pilotu öldürdüğü açıklamasıyla gündeme gelen cihatçı Alparslan Çelik Rus pilotun katledilmesindeki sorumluluğunu kabul etti.

Düşürülen Rus uçağının pilotunu öldürdüğü yönündeki açıklamaları basına yansıyan ve İzmir’de “6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu’na muhalefet” suçlamasıyla sevk edildiği mahkemece tutuklanan cihatçı Alparslan Çelik, savcılığa verdiği yazılı savunmasında, vurulmaması emri vermesine rağmen pilotun öldürüldüğünü ancak komutası altındaki kişilerce pilot vurulduğu için sorumluluğun kendisine ait olduğunu belirtti.

Çelik, avukatı Murat Üstündağ tarafından paylaşılan savunmasında, Bayırbucak Türkmenleri ile Suriye’deki 2 tümenin komutanlığını yaptığını ve Türkiye’ye yaralı askerlerin tedavisi için geldiğini belirtti.

Güvenlik kuvvetlerinin araçta bulduğu silahların yaralılara ait olduğunu öne süren Çelik, silahların iade edilmesi gerektiğini savundu.

Çelik, savunmasında, Türk hava sahasını ihlal ettiği gerekçesiyle düşürülen Rus uçağının pilotunun öldürülmesi olayına da değindi.

Rus pilotu emri altındakilerin öldürdüğünü öne süren Çelik, şunları kaydetti: “Sosyal medyada yayınlanan ilk görüntülerde, paraşütün görüldüğü anda ateş edilmemesi emrini verdiğim, ateş edilirken emri bağırarak defalarca tekrarladığım, teslim alınmasını emrettiğim, yakınımdakilerin de emrimi bağırarak tekrar etmeye çalıştıkları bellidir. Uçak, bombalarını boşalttıktan sonra Türkiye üzerinden dönüş yaparken vurulmuştur. Bombalardan korunmak için araziye dağılan insanlar, yaralılarla ilgilenmeye çalışırken uçak vurulmuştur. Bombaların düştüğü bir enkazdan ölü ve yaralıların çıkartılmasına çabaladığımız bir anda uçağın vurulduğu ve pilotun atladığı fark edilmiştir.”