CIA Direktörü'nden Türkiye açıklamaları

ABD'de düzenlenen Aspen Guvenlik Forumu'na katılan CIA Direktörü John Brennan Türkiye hakkında dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

CIA Direktörü'nden Türkiye açıklamaları

ABD’de düzenlenen Aspen Guvenlik Forumu’na katılan CIA Direktörü John Brennan bir soru üzerine Türkiye’yi birkaç yıl sürecek bir istikrarsızlığın beklediğini söyledi.

Brennan, bir izleyicinin, CIA direktörünün forumda yaptığı konuşmada IŞİD, Suriye ve Irak ile ilgili uzun açıklamaları sırasında Türkiye’den bahsetmediğini belirterek sorduğu soruya cevaben bölgedeki tüm ülkelerin birbirleriyle bağlantılı olduklarını söylerken Türkiye’nin de Irak ve Suriye ile birlikte bir kaç yıl sürecek bir istikrarsızlık dönemiyle karşı karşıya olduğunu söyledi.

CIA Direktörü, Türkiye’deki darbe girişiminin sadece Türkiye’de değil dış politikada da sonuçları olacağını söylerken önümüzdeki haftalarda ve aylarda bunun daha iyi anlaşılacağını da ileri sürdü.

Brennan, Türkiye’de darbe girişimi sonrasında yürütülen soruşturmaların IŞİD ve terörizmle mücadelede sorunlar yaşanacağını öngördüklerini de açıkladı.