CHP'li İzmir Belediye Başkanı'nın "Binali Yıldırım" sevinci: Dileğim gerçekleşti

CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Binali Yıldırım'ın AKP genel başkanlığına adaylığı için "Dileğimiz gerçekleşti" ifadelerini kullandı.

CHP'li İzmir Belediye Başkanı'nın

CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Binali Yıldırım’ın AKP’nin yeni genel başkanı adayı olması konusundaki soruları yanıtladı. Kocaoğlu, “Hayırlı olsun. Zaten o konuda bir açıklama yaptım. İzmir milletvekilinin olması bunun da Binali Yıldırım’ın olması daha önce bir beyanatım oldu. O çerçevede yazıldı, çizildi. Bugün de bizim dileğimiz gerçekleşti. Binali Yıldırım’a, ailesine başarılar diliyorum. Ülkemize ve İzmir’e yapacakları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Zor bir görev, sorumluluğu olan bir görev. İzmir milletvekili olması, İzmir açısından bir açısından bir avantaj sağlaması gerekir” dedi.

“Gönlümden geçen isim Binali Bey” demişti

Kocaoğlu katıldığı bir televizyon programında, Binali Yıldırım’ın başbakanlık ihtimaliyle ilgili soruyu “Benim mevcut hükümette en çok tanıdığım, en çok görüştüğüm isim Sayın Binali Yıldırım’dır. Kendisiyle siyasi centilmenlik çerçevesinde siyasi mücadele verdiğim de oldu, birlikte işlere imza attığımız da oldu. Binali Bey’in Başbakan olması, mutlaka İzmir’in lehine olacaktır. Tabii ki AK Parti’nin içişlerine karışma lüksüne sahip değiliz. Hele ben yerel bir yöneticiyim ve genel siyaset konuşmayı da sevmem. Ama bana sorsalar ‘Kim olsun’ diye, ‘Gönlümden geçen isim, Binali Bey’ derim” sözleriyle yanıtlamıştı.