CHP'li Hazinedar: İstanbul'un altını satalım

CHP'li Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'dan İstanbul'un trafik sorunu için ilginç bir çözüm önerisi geldi. Hazinedar, 'İstanbul'un artık üstü ile uğraşmayalım. Altını satalım' dedi.

CHP'li Hazinedar: İstanbul'un altını satalım

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar katıldığı radyo programında, Beşiktaş’ta yapımı planlanan dört yeni tünel projesinin olduğunu belirterek tünel projesinin yap-işlet-devretle yapılması için ısrar ettiğini söyledi. Hazinedar, “Sayın Cumhurbaşkanı da hatırlarsanız söylüyordu. Londra gibi paralı olsun şehirlere giriş. Belki üst yapı paralı olmayabilir ana yollar gibi ama tüneller paralı olabilir. Ben İstanbul’un artık üstü ile uğraşmayalım diyorum. Altını satalım” dedi.

İstanbul’un üstü ile uğraşmayalım, altını satalım

Hazinedar, Kağıthane ve Bomonti Tünellerinden örnek vererek yapılan işleri överken şunları söyledi: “İBB’nin geçen dönem yaptığı bence çok önemli bir hizmetti: Kağıthane – Bomonti, Bomonti – Dolmabahçe Tünelleri. Bunu ben her yerde dillendiriyorum. Güzel işleri konuşmamız, anlatmamız lazım. Kimin yaptığının önemi yok. Sonuçta o hizmetler halkımızla buluşuyor. Dolayısıyla halkımıza ulaşan her iyi hizmeti particilik yapmadan, siyaset yapmadan söylemeliyiz. Hem de açıkçası belki bu diyalog ve bu bakış açısı farklı hizmetlerin de devamını getirebilir bize. Bunun için de ben çabalayanlardanım.”

İstanbul trafiğinin metro ile çözülemeyeceğini belirten Hazinedar “Tüneller çok önemli. Çünkü ben İstanbul’un artık üstü ile uğraşmayalım diyorum. Altını satalım. Yap işlet devret modeli ile. Otobanların satılabilir olduğu bir yerde İstanbul’un altı kolaylıkla satılabilir.” diye konuştu.