CHP'li Eren Erdem'den dokunulmazlık çıkışı

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, AKP'nin dokunulmazlık teklifine hayır diyeceğini açıkladı.

CHP'li Eren Erdem'den dokunulmazlık çıkışı

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, AKP’nin dokunulmazlık teklifine hayır diyeceğini açıkladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün akşam katıldığı bir TV programında AKP’nin dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili anayasa değişikliği teklifine, anayasaya aykırı olmasına rağmen “evet” diyeceklerini söylemişti.

AKP’nin Meclis’e getireceği teklife “hayır” oyu vereceğini belirten Erdem, şunları söyledi:

“AKP sadece parlamentoya getirilmiş mevcut fezlekeleri işleme koyuyor. Kürsü dokunulmazlığı hariç, dokunulmazlıkların tamamı kalkmalıdır, oysa AKP geçici madde değişikliğiyle kaçak güreşmekte ve meselenin etrafında dolanmaktadır. Bu kanun geçtikten sonra AKP’li bir vekil hırsızlık yapsa işleme alınmıyor. Bu kadar komik ve gerçek dışı bir uygulama olamaz. Ben kendi fezlekelerimin tamamının işleme alınması adına hemen dilekçe vereceğim ama geçici maddeye evet demeyeceğim. Bu madde dokunulmazlıkları kaldırmıyor, sadece muhalefet vekillerine yönelik bazı fezlekelerin işleme girmesine neden oluyor.

AKP’lilerin vekilliğini düşürecek nitelikle hiçbir dosya yok, siyaset yapmalarını engelleyecek bir şey yok. 40 tane dosyaları var, trafik cezası, hakaret gibi. Ama bizim vekillerimizin çok ciddi suçlamalardan oluşan dosyaları var. Benim mesela hiçbir hakarette bulunmadığım halde halihazırda ‘Cumhurbaşkanına hakaretten’ 4 tane fezlekem var. Ama benim aileme sinkaflı küfür etmiş bir vekile savcı takipsizlik verebiliyor. Bizleri Galip Ensaroğlu’nun dediği gibi AKP’nin yargısı yargılayacak. Amaç, parlamentoya kumpas kurup uyduruk dosyalarla milletvekilleri pasifize etmektir.

Biz demokratik bir partiyiz, bizde farklı görüşler olabilir. Genel Başkanımız çok net ifade etti, ‘Biz buna sokakla yürütebilecekleri propagandanın derinliğinden dolayı evet diyoruz’ dedi. Başkanımızın haklı bir çerçevesi vardır. Ama ben dokunulmazlıkların tamamının kaldırılması gerektiğini düşünüyorum, sadece muhalefet partilerine dokunmak gerçekçi bir politik zemin olmaz” dedi.