CHP'li Altay: Laikliği korumak için gerekirse kan da dökülür... HDP kendi işine baksın!

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "Türkiye'de laikliği korumak için gerekirse kan da dökülür, ama gerek olacağını zannetmiyorum" dedi.

CHP'li Altay: Laikliği korumak için gerekirse kan da dökülür... HDP kendi işine baksın!

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, “Türkiye’de laikliği korumak için gerekirse kan da dökülür, ama gerek olacağını zannetmiyorum” dedi.

CNN TÜRK ekranında Saynur Tezel Özgentürk’ün sunduğu Günlük programına bağlanan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP milletvekili Muharrem İnce’nin laikliği korumak için düzenlediği mitingi değerlendirerek; laikliğin mitingle korunamayacağını söyledi.

Altay, “AK Parti’ye oy veren 23 milyon vatandaşımızın büyük kısmının laikliği benimsediğini ve içselleştirdiğini düşünüyorum. Türkiye’de laiklik öyle mitingle korunacak diye bir şey yok, gerekirse olur. Laikliği korumak için gerekirse kan da dökülür. Ama bunlara gerek olacağını zannetmiyorum. Türkiye’de laikliği o mitinge katılanlar mı koruyacak? Laiklik milletindir, toplumun tümünün değeridir” diye konuştu.

“HDP kendi işine baksın”

Altay, HDP’den gelen dokunulmazlıklarla ilgili anayasa teklifi değişikliği kanununu Anayasa Mahkemesi’ne götürmek için “CHP’li vekiller imza versin” çağrısı hakkında konuştu.

Engin Altay, “CHP’liler parti disiplinine sahiptir, imza atan vekilin CHP’de yeri olmaz. Verin özerkliği, alın başkanlığı diyenlerden demokrasi dersi öğrenecek değiliz, HDP kendi işine baksın” dedi.