CHP'li Aksünger AKP'nin hedefini açıkladı

Aksünger, kişisel verilerin çalınması iddialarıyla ilgili CHP milletvekillerini bilgilendirdi.

CHP'li Aksünger AKP'nin hedefini açıkladı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, Seçim Kanunu’nun değiştirilip, siyasi partilerden seçmen verilerinin gizlenmek istendiğini söyleyerek, “Adalet Bakanı’nın, seçmen bilgilerinin siyasi partilere verilmesi konusuyla ilgili hiçbir yetkisi yoktur ve anayasal bir suç işlemektedir. Bu yetki sadece YSK’ye aittir” dedi.

Aksünger, kişisel verilerin sızdırılması iddialarıyla ilgili CHP milletvekillerini bilgilendirdi.

Bu kişisel verilerin, 2004-2009 yılları arasında parayla satıldığını, avukatların, bu tür mailleri aldıklarını defalarca kendilerine ilettiğini, sadece avukatların değil, emlakçılar ve diğer meslek gruplarının, bu verilere 300 ile 2 bin lira arasında bir rakamla sahip olabildiğini açıkladı.

Aksünger, Davutoğlu’nun, kimlik bilgilerinin sızdırılmasıyla ilgili “Eski bir CHP milletvekili hakkında yasal süreç devam ediyor ve elimizde yazışmalar var” dediğini vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:

“Bahsedilen milletvekili, 2011’de açılan e-seçmen sitesi için mahkemeye verilmiş olan önceki Genel Başkan Yardımcısı Sayın Emrahan Halıcı olabilir. İnternette dolaşan bilgiler için de 2007, 2008 yıllarından önceye ait kayıtlar vardır. Ellerindeki yazışmaların ne olduğu konusunda da açıklama yapmak zorundalar, YSK yazışması mı CHP iç yazışması mı?

Adalet Bakanı’nın ve Başbakan’ın yaptığı tüm bu açıklamalar, önümüzdeki muhtemel bir seçim veya referandumda, seçmen bilgilerinin siyasi partilerden saklanarak, istedikleri sonuçları elde etmeye yönelik bir çalışmadır. Bozdağ’ın ‘YSK, bundan sonra vatandaşların kimlik bilgilerini siyasi partilere vermeyecek’ sözü bu konudaki şüphelerimizi doğrular niteliktedir. Seçim Kanunu’nun 47.maddesi değiştirilerek, siyasi partilerden seçmen verilerini gizleyip, denetimi engellemeye çalışıyorlar, olası bir seçim veya referandumdan şaibeli de olsa, başarıyla çıkmak istemektedirler. Kurgu budur. Adalet Bakanı’nın, seçmen bilgilerinin siyasi partilere verilmesi konusu ile ilgili hiçbir yetkisi yoktur ve anayasal bir suç işlemektedir. YSK, bağımsız bir kurumdur ve bu yetki sadece YSK’ya aittir. CHP olarak biz, hem kişisel verilerin korunması hem de seçimlerin adil ve şaibesiz yapılması konusu ile ilgili üzerimize düşen her türlü görevi yapmaya hazırız.”