CHP'den 'Rıza Sarraf' açıklaması: Bankacılık sistemi çökebilir!

Aksünger, ABD'de devam eden Rıza Sarraf soruşturması kapsamında 6 Türk bankasının adının geçtiğini belirterek "Uyarıyoruz, girişimleri yapmak zorundasınız. Bankacılık sistemi çökebilir" dedi.

CHP'den 'Rıza Sarraf' açıklaması: Bankacılık sistemi çökebilir!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, ABD’de devam eden Rıza Sarraf soruşturması kapsamında 6 Türk bankasının adının geçtiğini belirterek “Uyarıyoruz, girişimleri yapmak zorundasınız. Bankacılık sistemi çökebilir” dedi.

Aksünger, bankacılık sisteminin çökebileceğini dile getirirken “Sosyal ve ekonomik yaşamın riske girme ihtimali var. İnanılmaz çöküşü başlatabilirsiniz” ifadelerini kullandı.

Gerçekgündem’de yer alan habere göre, Aksünger’in konuşmasından başlıklar şöyle:

“ABD’de Türk bankacılığıyla ilgili kara para noktasında konuşuluıyor. 6 banka özellikle. Eğer bu iddianın altı doldurulursa geri dönülmez şeyler yaşanacaktır. Bazı insanlara müsterih olup olmadıklarını soruyorum.

Kimler mesela?

2013 MİT’in Başbakanlığa yazdığı rapor. Sarraf’la ilgili yazdığı notlar. Bugün bu notlar ABD’de konuşuluyor. Şimdi müsterihler mi?

TBMM Başkanlığına verilmiş dilekçe. Soruşturma komisyonu açılması için. Müsterihler mi?

Davada takipsizlik kararı verenler müsterih mi?

Komisyonda son dakikada çark eden AKP’li üyeler müsterih mi?

Hayırsever işadamı diyenler müsterih mi?

Önümüzdeki yaşanacak sıkıntıların farkında değiller. Siyasi ikballeri açısında bu davayı umursamıyorlar. Bu davayla ilgili eşinin (Emine Erdoğan) adı davada konuşuluyor. Neden sessiz?

Tedbir alırlarsa kurban verecekler. Tedbir almazlarsa şantaj konusuysa kimin kime ne verileceği tartışılacak. Türkiye’nin menfaatine olmayacak neyi verecekler? Suriye mi, Güneydoğu mu?

Konuya müdahil değiliz. Ülke menfaatleri sorumluluğumuz. Uyarıyoruz. Girişimleri yapmak zorundasınız. Bankacılık sistemi çökebilir. Sosyal ve ekonomik yaşamın riske girme ihtimali var. İnanılmaz çöküşü başlatabilirsiniz. Detyaylı belgeleri açıklayabilirim. Ama Savcı iddianameye sürekli bir şeyler ekliyor. NSA operasyonu aslında. ABD belgelere hakim. Bu belli oldu. Daha çok kişiyi içeri sokacaklar. Ülkemiz açısından sıkıntılı süreç. Bunlar yaşanırken bizi ilgilendirmez diyorlar. Bu aslında bizi her konudan daha çok ilgilendiriyor. Adım atılmazsa risklerle karşı karşıyayız.”