CHP’den dış politika açılımı: İsrail ve ABD ziyaretleri

Dış politikadaki açılımlarını hayata geçirmeye karar veren CHP, Türkiye'nin “sorun yaşadığı” ülkelerle ilişkilerinde yeni bir kanal açmak üzere Mısır'ın ardından İsrail ve ABD'ye de heyet gönderiyor.

CHP’den dış politika açılımı: İsrail ve ABD ziyaretleri

Dış politikadaki açılımlarını hayata geçirmeye karar veren CHP, Türkiye’nin “sorun yaşadığı” ülkelerle ilişkilerinde yeni bir kanal açmak üzere Mısır’ın ardından İsrail ve ABD’ye de heyet gönderiyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun görevlendirmesi ile 9-10 Nisan tarihlerinde İsrail’i ziyaret edecek olan Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz başkanlığındaki heyetin, Tel Aviv ve Ramallah’da İsrailli ve Filistinli yetkililerle görüşmeler yapacağı belirtildi.

İsrail’deki temasların ardından Yılmaz başkanlığındaki başka bir heyet de ABD’ye gidecek. 11-13 Nisan tarihlerinde ABD’yi ziyaret edecek olan CHP heyeti Washington’da temaslarda bulunacak.

CHP yetkilileri, bu ziyaretlerle amaçlarının Türkiye’nin sorun yaşadığı ülkelerle ilişkilerinde yeni bir kanal açmak olduğunu kaydederken “CHP olarak dış politikada bir açılımımız var. Biz muhalefette olsak bile sonuçta ülkeye karşı bir sorumluluğumuz var” ifadelerini kullandı.

CHP heyetlerinin ziyaretleri sonrasında temaslarıyla ilgili hazırlayacakları raporları Kılıçdaroğlu’na sunarken, ziyaretlerine ilişkin izlenimlerini Dışişleri Bakanlığı ile de paylaşacağı belirtildi.