CHP’de bu kez de Eminağaoğlu’nun ihracı istendi

Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Kurucu Genel Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna verildi.

CHP’de bu kez de Eminağaoğlu’nun ihracı istendi

Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Kurucu Genel Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna verildi.

Eminağaoğlu’ndan savunmasını isteyen CHP Ankara İl Disiplin Kurulu Başkanlığı, partiden ihraç talebine gerekçe için Eminağaoğlu’nun, Kemal Kılıçdaroğlu hakkında yaptığı başvuruları ve sosyal medyada yaptığı paylaşımları gösterdi.

25 Mart 2016 tarihinde CHP Ankara İl Başkanlığı’nın 88 sayılı kararına istinaden kendisi hakkında ihraç talebinde bulunulduğunu belirten Eminağaoğlu, bu kararın da eline ulaştırılmadığını ve savunmasını iletmek için kararı da beklediğini belirtti.

İhraç gerekçesi: Üyelik ve sorumluluklarıyla bağdaşmayan şekilde hareket etmek

İhraç talebinin “Üyelik ve sorumluluklarıyla bağdaşmayan şekilde hareket etmek” gerekçesine dayandırıldığını söyleyen Eminağaoğlu, “Ben CHP’ye karşı Ankara 26. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde kurultay çağrısının hukuka aykırılığı nedeniyle dava açmıştım. O duruşma 22 Mart’ta idi. O mahkemede dava onların talebi gibi ret edilmeyip devamı yolunda ara karar alınca O, gün il yönetim kurulu böyle bir karar almış. Aralarındaki bağlantıyı bilemem ama aynı gün olması dikkat çekici. Ben CHP’li üye olarak yaptığım eylem davranışların arkasındayım. Çünkü bunları CHP’yi daha ileriye taşımak ülke ve değerlerini sahiplenmek için yaptım. Bu anlamda söyleyeceğim başka bir şey yok. Bir CHP’liliğin gereği olarak yaptım” diye konuştu.

Eminağaoğlu, Cuma Genelgesi’nin Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından, Danıştay’ın geçmişteki iptal kararına rağmen CHP yönetiminden hiçbir açıklama ve eleştirinin gelmemesi, Kılıçdaroğlu’nun Akit Gazetesi’ne taziyede bulunması gibi girişimlerle laikliğe aykırı tutum ve davranışlarda bulunulduğu gerekçesiyle başvurularda bulunmuştu.

“CHP’den ihracı istenen ben değilim, CHP’nin ilke ve değerleri”

YARSAV Kurucu Başkanı, ihraç talebinin gerekçelerini, çözüm süreci mevzuatı aleyhine hukuksal yolları kullanmayan CHP yönetimi için düşünce açıklamak, Kurultayın süresinde toplanmaması karşısında hukuksal yollara başvurmak, Cuma genelgesine sessiz kalan CHP yönetimi karşısında başvuru kullanmak, önseçimi, yönetmelikle kaldıran CHP yönetimi karşısında hukuksal yolları kullanmak, Kasım seçimlerine yönelik olarak önseçimin yönetmelikle kaldırılamayacağı yolundaki Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı yazısının, CHP Yönetimince, milletvekili adaylarının ve Kurultay delegelerinin bilgisine sunulmadığını, böylece milletvekili adaylarının yasa ve tüzüğe aykırı olarak belirlendiğini (bu durumdan adayların da, milletvekillerinin de bilgilendirilmediğini) açıklamak, bunları sosyal medyada paylaşmak ve ne olduğu açıklanmayan “ve benzeri eylemler” olduğunu belirtti.

“Bu eylemleri gerçekleştirdim, doğru. Her CHP’linin savunduğu değerlerdir bunlar” diyen Eminağaoğlu; “Bu durumda CHP’den ihracı istenen ben değilim, CHP’nin ilke ve değerleri” ifadelerini kullandı.