CHP Sözcüsü Böke: Ülke cihatçıların geçiş merkezi olmuş, MİT sosyal medyada Erdoğan'a hakaret kovalıyor

CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un öldürülmesine ilişkin konuştu.

CHP Sözcüsü Böke: Ülke cihatçıların geçiş merkezi olmuş, MİT sosyal medyada Erdoğan'a hakaret kovalıyor

CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke, partisinin MYK toplantısı sonrası Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un öldürülmesine ilişkin konuştu. AKP’ye yüklenen Böke, “Bu ideolojik atmosfer Halep nedeniyle Rusya temsilcilikleri önünde cihat bayrakları açtı. Buna göz yumuldu” dedi.

“Ülke cihatçıların geçiş merkezine dönüşmüş. MİT sosyal medyada Cumhurbaşkanına hakaret kovalıyor.” diyen Böke, AKP’nin ise tümolayları ‘üst akıl’ ile açıklamaya çalıştığını söyledi.

Böke’nin açıklamalarının bir kısmı şöyle:

“Rusya’nın acısını paylaşıyoruz”

Maalesef her hafta olduğu gibi yine acılarla başlıyoruz. Yine şehit haberlerimiz var. El Bab’da 4 canımızı kaybettik. Sadece 10 gün içinde terör saldırılarında 59 kişiyi, evladımızı, çocuğumuzu kaybettik. Ardından canı Türkiye’ye emanet olan büyükelçiye suikast düzenlendi. Diplomatlarını ASALA’ya terör vermiş bir ülke olarak Rusya’nın acısını paylaşıyoruz.

“Tek sorumlu AKP”

Bu suikast sıradan bir olay değil. Ankara’nın kalbinde en güvenlik olması gereken bölgede bir büyükelçi polis tarafından katledildi. Türkiye kendi ülkesinde diplomatı koruyamadı. Büyükelçinin katili bir polis. Katilin canlı ele geçirilmesi gerekirken böyle yapılmadı. Ortaya çıkan utanç zincirinin tek sorumlusu AKP’dir.

“Kimsenin can ve mal güvenliği yok”

Böyle bir olay karşısında AKP üst akıl lafına sığındı. Saray rejimi inşa etmek isteyen AKP üst akıl lafına sığındı. Türkiye’de kimsenin can ve mal güvenliği yoktur. Ne diplomatlar, ne bizler. Kimse kendini güvende hissetmiyor.

“MİT sosyal medyada Cumhurbaşkanına hakaret kovalıyor”

“Türkiye birden fazla terör örgütünün hedefinde. PKK, IŞİD, FETÖ, Nusra… Uzayıp gidiyor. Ülke sınırları kevgire dönmüş. Ülke cihatçıların geçiş merkezine dönüşmüş. MİT sosyal medyada Cumhurbaşkanına hakaret kovalıyor. Ülkeyi yönetenlerin bütün bu çöküşe karşı tek söyledikleri üst akıl. Diplomatlar ölüyor, Gazi Meclis bombalanıyor. Tek bir cevap var: Üst akıl.