'CHP ve MHP Genel Merkezi Pokemon GYM olarak görünüyor'

Dünyada ve Türkiye'de büyük popülariteye ulaşan Pokemon Go oyunu için uzmanlar 'güvenlik' uyarısında bulundu.

'CHP ve MHP Genel Merkezi Pokemon GYM olarak görünüyor'

Dünyada ve Türkiye’de büyük popülariteye ulaşan Pokemon GO oyunu için uzmanlar ‘güvenlik’ uyarısında bulundu. Oyunun devlet büyüklerinin izlenmesinde kullanılabileceği iddia edilirken, ‘terör’ tehlikesine de dikkat çekildi.

Oyunun hedefinin devlet büyüklerinin evlerini dinlemek ve fotoğraflamak olduğunu öne süren Tüketici Sorunları Derneği Başkanı Av. Rıdvan Yıldız, “Pokemon GO’nun yüklü olduğu telefonların bulundukları yer tespit edilebiliyor, dinleme yapılabiliyor, fotoğraflama yapılıyor. Bu oyunu devlet büyüklerimizin torunları da oynuyor olabilir. Dinleniyor ve konumları açık hedef haline dönüşmüş oluyor” iddiasında bulundu.

Android işletim sisteminde oyunun internetten indirilerek yüklenmesiyle oynandığını söyleyen Yıldız, “Telefonunuzun güvenlik ayarlarından ‘bilinmeyen kaynaklar’ seçeneğini aktif etmeniz talep ediliyor ve bu Android’de güvenlik zafiyetini ortaya çıkardı. Kötü amaçlı zararlı yayılımlar eklenerek telefonu ele geçirmeleri mümkün” dedi.

‘Meclis’te iki nokta var’

Konuyla ilgili konuşan Bilgi Güvenliği Uzmanı İbrahim Baliç “Sürekli olarak ekran görüntüsü toplanabilir. CHP ve MHP genel merkezleri Pokemon’ların kavga ettiği yer olan ‘Pokemon GYM’ olarak gözüküyor. AK Parti Genel Merkezi’nin arkasında ise PokeStop adı verilen bir nokta yer alıyor. Kızılay’daki Başbakanlık binasında ise sadece Pokestop yer alıyor. Meclis’te iki tane GYM noktası var. Sadece burayla sınırlı olmadığını düşünüyorum. Bu bilgi ifşasına sebep oluyor ve risk oluşturuyor. Dünyayı izlemek için uydular üretmektense Pokemon GO bence dahiyane bir proje” dedi.

‘Terör’ tehlikesi

Avukat Ünsal Özmestik ise, oyuna Gmail hesaplarıyla girilmesinin kişisel verilerin güvenliği ve gizliliği konusunda ciddi bir risk oluşturduğunu belirtti. Özmestik, “Oyun yapısı gereği belirli lokasyonlarda kullanıcıların toplanmasını öngörmekte. Bu durum ise terör örgütleri, kötü niyetli kişiler açısından bulunmaz bir bilgi kaynağı” dedi.