CHP liderinden Erdoğan'a: Memleketin başına bela mısın?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yüklendi.

CHP liderinden Erdoğan'a: Memleketin başına bela mısın?

CHP Genel Başkanı, Kemal Kılıçdaroğlu, Yerel Yönetimler Birimi’nin düzenlediği Belediye Başkanları toplantısının açılışında konuştu. Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

-6 milyon işsiz var. İlle ben başkan olacağım diyor. Esnafın derdi var. Esnafın derdiyle ilgilenen var mı? Et fiyatları almış başını gidiyor. 48 saat ben başkan olacağım diyor.

-Neyin eksik senin? Kaçak Saray’da oturuyorsun. Başbakanı atıyorsun. Hakimi, kaymakamı atıyorsun. Ama yetmez diyorsun. İkinci adam istemem diyorsun. Sen de gelip geçeceksin. Sen bu memleketin başına bela mısın?

-Yetmedi şimdi ülkeyi bölmek istiyor. Bir numaralı bölücü başı kaçak Saray’da oturan adamdır. Yazık günah değil mi bu memlekete? Biz çocuklarımıza nasıl bir Türkiye bırakacağız?

-Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturuyor yetmiyor. Başbakanlık koltuğunda oturuyor o da yetmiyor. Belediye başkanlığı koltuğunda da oturuyor. Belediye başkanlarının da yetkilerini bitirdiler. Yetmiyor mu arkadaş? Güçler ayrılığı var. Sen terör örgütlerine yardım ve yataklık yapan bir anlayışı temsil ediyorsun.

-Sıra AB’ye geldi. “Efendim onların şartlarını kabul etmiyoruz” diyorsun. Şartalara uymayacaksan niye imzaladın. Ortadoğu’nun bir parçası olmak istemiyoruz.

-Bu zat kavga hastalığına yakalanmıştır. Tedavi edilmesi gerekmektedir. TBMM’de bir tiyatro oynanıyor. Tiyatronun adı dokunulmazlık. Dokunulmazlık için Anayasa’yı değiştireceğiz dediler. Böyle saçma bir şey görmedim. Anayasa değişikliğine gerek yok.