Chicago'da dev grev

Chicago Öğretmen Sendikası'nın çağrısıyla yaklaşık 27.000 öğretmen toplu sözleşme hakkı ve eğitime daha fazla ayrılması talebiyle bir günlük greve çıktı.

Chicago'da dev grev

ABD’nin Chicago kentinde Chicago Öğretmen Sendikası (CTU)’nun çağrısıyla yaklaşık 27.000 öğretmen toplu sözleşme hakkı ve eğitime daha fazla ayrılması talebiyle bir günlük greve çıktı.

Chicago Öğretmen Sendikası tarafından yapılan çağrıyla 27.000 öğretmen ABD’nin Chicago şehrinde sokaklara indi. Devlet okullarına yapılan yatırımın yetersizliğini vurgulayan öğretmenler aynı zamanda toplu sözleşme haklarını istediklerini de belirtti. Şehir merkezinde yürüyüş düzenleyen öğretmenler ellerinde “Eğitime daha fazla bütçe için mücadeleye” dövizleri dikkat çekti.

Devlet okullarında yeteri kadar ders kitabı olmadığını vurgulayan öğretmenler, okullarda yeteri kadar teknolojik donanımın da bulunmadığını belirtti. Greve çıkan öğretmenlere öğrenci velilerinden de destek geldi. Yetkililerin dinlemesini sağlamanın tek yolunun greve çıkmak olduğunu belirten öğrenci velileri, bütün velilerin öğretmenlerin grevini desteklemesi gerektiğini belirtti.

Okullardaki polis sayısında büyük artış

Öte yandan öğretmenlere toplu sözleşme hakkının verilmediği, devlet okullarına yeterli kaynağın aktarılmadığı ABD’de, okullardaki polis sayısında ciddi artış yaşandı.

ABD merkezli The 74 adlı eğitim araştırmaları sitesinde yayınlanan bilgilere göre, ABD’nin en büyük 10 okul bölgesindeki okullarda öğrenci başına düşen polis sayısı, öğrenci başına düşen rehber öğretmen sayısından daha fazla. New York’ta 1,000 öğrenci başına 5.28 polis düşerken, sadece 2.9 rehber öğretmen düşüyor. Chicago’ya gelindiğinde ise yine 1000 öğrenci başına 4.21 polis düşerken, 2.18 rehber öğretmen düşüyor.