Che'ye 'katil' diyen TBMM Başkanı'ndan gençliğe 'cahillik' eleştirisi

Che Guevara'ya 'katil' ve 'eşkıya' diyerek hakaret eden TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Dolmabahçe Sarayı'nda Abdulhamid için sempozyum düzenledi

Che'ye 'katil' diyen TBMM Başkanı'ndan gençliğe 'cahillik' eleştirisi

Dünyada devrim ve sosyalizm mücadelesinin sembol isimlerinden Che Guevara’ya ‘katil’ ve ‘eşkıya’ diyerek hakaret eden TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Dolmabahçe Sarayı’nda Osmanlı Devleti’nin 34. padişahı 2. Abdulhamid için sempozyum düzenledi. Burada konuşan Kahraman, gençliği tarihle ilgili bir çok şeyi bilmemekle eleştirdi.

Che’ye yönelik sözlerinin öncesinde de, laiklik ilkesinin yeni anayasada yer almaması gerektiği yönündeki demeçleriyle büyük tepki çeken Meclis Başkanı, Abdulhamid sempozyumunda yaptığı konuşmada “Gençlerimizin bir kısmı bilgiden yoksun çoğu şeyi bilmiyor. Hatta en yakın tarihini de bilmiyor. Söyleyeni yok, bilenler söylemiyor, bilmeyenler uyduruyor.” ifadelerini kullandı.

Kahraman’ın Abdulhamit sempozyumundaki sözleri şöyle:

“Ne yazık ki bugün bu tarihi ve kültürel miras bilinmiyor. Çünkü tarih açısından toplum ve millet olarak üzerimize bir unutkanlık perdesi çekildi. Özellikle de gençlerimizin bir kısmı bilgiden yoksun çoğu şeyi bilmiyor. Hatta en yakın tarihini de bilmiyor. Söyleyeni yok, bilenler söylemiyor, bilmeyenler uyduruyor. Bütün hakikatler böylelikle karanlıklar içinde kaybolup gidiyor. Bu noktada hemen hatırlatayım, maalesef hafızasını yitiren bir millet kültür ve medeniyetini de yitirmiş, benliğini kaybetmiş demektir. O nedenle tarihi bilmek, tarihi hadiselerden ders çıkarmak zorundayız. İşte bu sempozyum hafızamıza bir nebze olsun tarih şuuru ve tarih bilinci aşılamak için atılmış bir adımdır”