Che'nin oğlu İstanbul'da sergi ve panel düzenleyecek

Ernesto Che Guevara’nın oğlu Camilo Guevara March İstanbul'da bir fotoğraf sergisi ve panel düzenleyecek.

Che'nin oğlu İstanbul'da sergi ve panel düzenleyecek

Küba Devrimi’nin önderlerinden Ernesto Che Guevara’nın oğlu ve beş çocuğundan biri olan Camilo Guevara March’ın TABÙ adlı sergisi 26 Ekim – 3 Aralık tarihleri arasında İstanbul Beyoğlu’ndaki Piramid Sanat’ta gezilebilecek.

Camilo Guevara, fotoğraf ve enstalasyonlardan oluşan sergisinde kadın bedeninin ve kimliğinin gizemini irdeliyor. İstanbul’da gerçekleşecek ilk sergiden sonra, birçok ülkede de eserlerinin sergilenmeye devam edeceği belirtiliyor.

29 Ekim’de panel 

Sergi kapsamında ayrıca Camilo Guevara’nın katılımıyla bir panel gerçekleşecek. 29 Ekim günü saat 16:00’da başlayacak olan panel, yine Piramid Sanat’ta takip edilebilecek.

Camilo Guevara March kimdir?

camilo guevara march ile ilgili görsel sonucu

Che Guevara’nın oğlu ve beş çocuğundan biri olan Camilo, 1962 yılında Havana’da doğdu.

Adını, Fidel Castro ve Che Guevara ile beraber Küba Devrimi’nin en önemli üç isminden biri olan ve Devrim’in gerçekleştiği 1959 yılında bir uçak kazasında ölen Camilo Cienfuegos’dan aldı.

Avukatlık eğitimi alan Camilo Guevara, fotoğrafçılığa artarak özel bir ilgi duydu. Aralarında Avusturya, Arjantin, Dominik Cumhuriyeti, Küba ve İtalya’nın da bulunduğu 7 kişisel sergi açtı;7 grup sergisine katıldı. Havana’da Che Merkezi’nin önde gelen yöneticilerinden biri.