ÇHD'den açıklama: Tüm gücümüzle faşizme direnmeye ve mücadeleye devam ediyoruz

Çalışmaları İçişleri Bakanlığı tarafından durdurulan ÇHD bir açıklama yayınladı.

ÇHD'den açıklama: Tüm gücümüzle faşizme direnmeye ve mücadeleye devam ediyoruz

OHAL koşullarından istifade edilerek İçişleri Bakanlığı tarafından faaliyetleri üç ay boyunca durdurulan ve mühürlenen Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) konu ile ilgili bir açıklama yayınladı.

Açıklamada, “Dün nasıl faşizmin karanlığı karşısında direniyorsak, bugün de, yarın da aynı pratiğin temsilcisi olacağımızdan kimse şüphe duymasın.” denilirken, ÇHD’nin her koşulda mücadele edeceği ve faşizme karşı direnenlere kapısının açık olduğu vurgulandı.

ÇHD tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

“Bekliyorduk, şaşırmadık! Söz konusu faaliyet durdurma ve mühürleme kararının pratik sonuçlarını halkımızla ve halk düşmanları ile paylaşmayı bir borç biliriz.

Herkesin bildiği üzere; ÇHD kimsenin icazeti ile kurulmamıştır. Bu hali ile ÇHD’nin faaliyetlerini ne zaman durduracağına kendisinden başka hiçbir güç karar veremez. Bugünün faşizm koşullarında derneğimizin faaliyetlerini durdurmaya kimsenin gücü yetmez, yetemez.

Dün nasıl faşizmin karanlığı karşısında direniyorsak, bugün de, yarın da aynı pratiğin temsilcisi olacağımızdan kimse şüphe duymasın.

Bizim için; OHAL’in ilan edildiği ilk günden bu yana yapılmış tüm yasalar, ilan edilen KHK’lar, yargı kararları, yok hükmündedir. Türkiye’de zaten bir ayağı çukurda olan hukuk sistemi OHAL ile birlikte tümüyle çökmüştür. Bizler zalimin yasa ve yasaklarını tanımıyoruz, herkesi bu tutumda birleşmeye çağırıyoruz.

ÇHD, bu coğrafyanın ezilen, sömürülen, iktidar eliyle öteki ilan edilenlerinin derneğidir. Ancak yalnızca bu da değildir. Aynı zamanda bu coğrafyada zulme ve sömürüye karşı direnen kim var ise, onun da derneğidir. Bir fiske ile sökülüp atılacak mühürlerle bu gerçeği değiştirmeye kimsenin gücü yetmez.

Egemene sesleniyoruz: Biz savaş davetinizi çoktan kabul etmiştik. Dün dernek binalarımızı talan ettiğinde nasıl direndiysek, bugün de öyle direniriz ama asla boyun eğmeyiz! Bugüne kadar ÇHD’yi hiçbir kuvvet, baskı, saldırı sindiremedi. Bundan sonra, bunu başarabileceğini ummak safdillikten başka bir şey değildir. Bu coğrafyanın ezilen-sömürülenlerini, baskı ve zulme direnenlerini karşınızda hiç yalnız bırakmadık, bundan sonra bırakacağımızı umuyorsanız yanılıyorsunuz!

Yıllar önce kapımıza polisle dayandığınızda ilan etmiştik; tüm dosta düşmana yine ilan ediyoruz; derneğimiz açıktır, açık kalacak! Aksini iddia edecek olan varsa buyursun gelsin!

Bugüne kadar susmadık, yine susmayız!

Faşizm karanlığına karşı direnenlere sözümüz; ÇHD’nin kapısı açıktır! ÇHD, tüm gücüyle faşizm karşısında direnmeye, direnenleri savunmaya, mücadeleye devam etmektedir.

Ötesinde; direniş çizgimizden bir adım geri düşeceğimizi uman var ise; şimdiden geçmiş olsun dileriz!

ÇHD Susmadı, Susmayacak!”