Cezaevleri alarmdayken, AKP'li vekilden 'toptan temizlik' iması

Türkiye genelinde cezaevlerinde güvenlik önlemleri artırılmışken, AKP Kütahya Milletvekili Ali Özkaya'dan da 'tuhaf' bir açıklama geldi.

Cezaevleri alarmdayken, AKP'li vekilden 'toptan temizlik' iması

Cezaevinde bulunan ‘FETÖ’ tutuklularının ‘bir isyan hazırlığı içinde olduğu’ iddiasıyla Türkiye çapında bugün ve yarın güvenlik önlemleri artırılmışken, AKP Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya’dan da ‘tuhaf’ bir açıklama geldi.

Özkaya, Twitter hesabından “FETÖ bu gece suikast ve yeni darbe yapıp Hükümet kuracakmış. Sahte Mehdi’ye inanan kullanışlı aptalları millet bu sefer toptan temizleyecek” ifadelerini kullandı.

ozka

AKP’li vekilin neyi ima ettiği çözülemeyen tweet’ini kısa bir süre sonra da silmesi, soru işaretlerine yol açtı. Tutuklularla ilgili daha önce de 10 Kasım tarihine işaret edilmişti. Ancak beklenen gün ve sonrasında da cezaevlerinde herhangi bir ‘girişim’e rastlanmazken, bunun tutuklulara kurulmuş bir ‘tuzak’ olabileceği yorumları yapılmıştı.

Öte yandan gazeteci Metehan Demir de, Habertürk TV’deki “Türkiye’nin Nabzı” programında, ‘cezaevlerine saldırı olabileceği’ ihtimali üzerine Türkiye’de bazı bölgelerin hava sahasına kapatıldığını açıkladı.