Cezaevi görüşünde "haremlik-selamlık" uygulaması

Sibel Çapraz ile Ergin Aktaş, gardiyanların “Erkek ve kadın bir arada görüşemez” dayatmasıyla aileleri ile haremlik-selamlık uygulaması altında görüştü.

Cezaevi görüşünde

Menemen Cezaevi’nde kalan hasta tutuklu Sibel Çapraz ile Ergin Aktaş, gardiyanların “Erkek ve kadın bir arada görüşemez” dayatmasıyla aileleri ile haremlik-selamlık uygulaması altında görüştü.

Cumhuriyet‘in haberine göre, Yüksekova’da 27 Kasım’da polisin hendekler nedeniyle düzenlediği bir operasyon sırasında silah sesleri üzerine gittiği mahallede vurulan ve karnı parçalandığı için 15 ameliyat geçiren hasta tutuklu Sibel Çapraz ve siyasi tutuklu Ergin Aktaş’ın bayram nedeniyle açık görüşü vardı ancak görüş gardiyan engeline takıldı. Görüş aynı yer ve saatte olunca Çapraz ve Aktaş’ın ailelerine gardiyanlar “Erkek ve kadın bir arada görüşemez” diyerek topluca aynı salonda bulunmalarına izin vermedi.

Ring aracında bekletildi

Çapraz, ailesi aracılığıyla ilettiği mesajında sevk işlemleri için götürüldüğü hastanede doktorun kendisine, “Sana kaç defa söyleyeceğim. Sana kaç rapor yazdım, halen buradasın ve halen bana geliyorsun. Kendi doktoruna git, senin tedavin burada yapılmaz” dediğini aktardı. Çapraz, dahiliye uzmanı için başka bir hastaneye götürülürken de saatlerce ring aracında bekletildi, beklerken bağırsağının içinde olduğu kolostomi torbası patladı. Hücrede tek başına kalan Çapraz, yardıma ihtiyaç duyduğunda sürüklenerek hücresinin kapısına gidiyor ve doktor çağırıyor. Çapraz’ın banyosunun kapısına ise iki kamera yerleştirilmiş durumda.

Karnı parçalandığı için bağırsakları dışarıda olan, sondayla yaşayan, tek kolunu kullanamayan ve kendi başına kişisel ihtiyaçlarını gideremeyen Çapraz, geçen haziran ayında sevk edildiği İzmir R Tipi Cezaevi’nde tek başına ameliyat olmak için Bakırköy Kadın Cezaevi’ne sevk edilmeyi bekliyor.