Çetelerden vahşi cinayet: Sosyalist kadın lider öldürüldü

Venezuela’nın başkenti Karakas’ta vahşi bir cinayet işlendi. Bölgesel bir kadın lider çeteler tarafından yakılarak öldürüldü.

Çetelerden vahşi cinayet: Sosyalist kadın lider öldürüldü

Karşı-devrimci çetelerin istikrarsızlık yarattığı Venezuela’da çetelerin politik cinayetleri giderek artıyor. Başkent Karakas’ta yerel bir sosyalist kadın lider olan Elizabeth Aguilera, bir semtte suçla mücadele kampanyası kapsamında yürüttüğü bir çalışma esnasında çeteler tarafından feci bir biçimde öldürüldü. Genç kadın yakılarak öldürülürken, Karakas’ta bir çetelerin yoğun olarak bulunduğu bir bölgede suç karşıtı mücadele yürütülüyordu.

“Adalet yerini bulacak”

Venezuela Birleşik Sosyalist Partisi yerel yetkilileri yaptıkları açıklamada “Adalet eninde sonunda gerçekleşecek. Aguilera’nın öldürülmesine karşı yoldaşlarıyla dayanışma mesajımızı iletiyor, bölgesel bir liderin kaybedilmesine dair üzüntümüzü bildiriyoruz” ifadelerini kullandılar.

Anti-paramiliter Halkın Korunması ve Özgürlük Operasyonu  (OLP)örgütü üyeleri yaptığı açıklamada bölgesel mücadelenin devam ettiğinin altı çizilirken, suçla mücadelenin devam edeceği belirtildi. OLP suçla mücadele için kurulurken, Kolombiya sınırında paramiliter güçlerin hareketliliğine karşı aktif bir mücadele veriyor.

Paramiliter gruplar emperyalizm destekli

Başkent Karakas suç oranı açısından Dünya’nın en yüksek ölümlü vakalarına ev sahipliği yaparken, özellikle çeteler karşı devrimci adımlar için kullanılıyor. Çetelerin yarattığı karmaşa ve sosyal yıkım ciddi ekonomik hasara neden olurken, paramiliter gruplar özellikle Kolombiya tarafından destekleniyor.

Bölgede emperyalizmin koçbaşı görevini üstlenen Kolombiya, uyuşturucu ticaretinin en yoğun olduğu ülkelerin başında geliyor. Her yıl milyarlarca dolar yasa dışı paramiliter gruplara giderken, suç ekonomisi bütün canlılığı ile Venezuela’da varlığını sürdürüyor.