Cerattepe’den kovuldu, sıra Saray'da

3.Havaalanı kapsamında Tekirdağ'ın ormanlarıda tehdit altına girdi.

Cerattepe’den kovuldu, sıra Saray'da

3. Havaalanı projesi kapsamında Tekirdağ’ın Saray ilçesi ormanlık arazileride tehdit altına girdi. Havaalanına malzeme üretmek için Saray’da 100 hektarlık ormanlık alana maden ocağı izin çıktı. Saray Doğayı Koruma Derneği, karara karşı dava açmaya hazırlanıyor.

Jet hızıyla karar 

Saray’da maden ocağı açılmasına Şehirlicilik ve Çevre Bakanlığı izin verdi. İzin aşamasında ÇED raporu gerekli değildir denildi. Açılmasına izin verilen maden ocağı, jet hızıyla doğanın talanına neden olacak.

Safaalan Mahallesi’nde ormanlık alana Patlatmalı Granit Taş Ocağı ve Eleme Tesisi kurmak isteyen İGA Havalimanı şirketinin ortaklarından biri de 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonları ile ortaya çıkan ses kayıtlarında “Milletin A… koyacağız” diyen Cengiz İnşaat’ın sahibi Mehmet Cengiz.

“Milletin a…. koyacağız” demişti!

Üçüncü Havalimanı inşaatı ihalesini kazanan konsorsiyumun kurduğu İGA Havalimanı şirketi Haziran ayı başında Tekirdağ Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nden Safaalan Mahallesi’ne Patlatmalı Granit Taş Ocağı ve Eleme Tesisi kurmak için “ÇED gerekli değildir” kararı aldı. İGA Havalimanı  şirketi bir nevi AKP mütaahhit koalisyonu, Cengiz, Limak, Mapa, Kalyon ve Kolin ortaklığı ile kuruldu.

Cengiz işi Saray’da zor!

AKP iktidarı döneminde aldığı ihalelerle servetine servet katan Mehmet Cengiz, Artvin Cerattepe’deki maden arama faaliyetlerini halkın tepkisi üzerine sonlandırmak zorunda kalmıştı.  Artvin Cerattepe’de istediğini alamayan Cengiz’in, Saray’da umduğunu bulabilmesi zor görünüyor.