Cerattepe'de yine polis müdahalesi

Artvin Cerattepe'de bakır madeni açılmasına karşı tepki göstererek bir araya gelen ve gece de nöbet tutan binlerce kişiye sabah müdahale başladı

Cerattepe'de yine polis müdahalesi

Artvin Cerattepe’de bakır madeni açılmasına karşı tepki göstererek bir araya gelen ve gece de nöbet tutan binlerce kişiye sabah müdahale başladı.Artvin Cerattepe’de yapılması planlanan bakır madenine karşı bölge halkının direnişi karşısında dün polis ve jandarma biber bombaları eşliğinde müdahale ettikten sonra geri çekilmişti.

Tarafların gece boyunca bekleyişi sürdü. Bu sabah saatlerinde ise polisin yeniden harekete geçtiği, yola konulan araçların çekilmesi için çalışma başlattığı, bu sırada yeniden biber gazı kullandığı yönünde haberler geliyor. Dün polisin gazlı ve coplu müdahalesinin ardından Cerattepe’ye giden yola kurulan barikatın başında polisin ve vatandaşların bekleyişi gece boyunca sürdü.

Sabah ise polis dün olduğu gibi yeniden barikat olarak konulan araçları çekmek için girişimde bulundu. Bu sırada çıkan arbede sonucunda polis yeniden biber gazı kullanarak kalabalığı dağıtmaya çalıştı.  Dün, bölge halkının direnişine ülkenin farklı yerlerinden insanlar da omuz verdi. Trabzon’da bir grup Atatürk Alanı’nda toplanıp basın açıklamasında bulundu.