Cerattepe'de madene karşı insan zinciri

Ülkenin birçok yerinden maden, HES ve termik karşıtı mücadele veren yaşam alanı savunucularının temsilcileri de destek vermek için Artvin’e geldi.

Cerattepe'de madene karşı insan zinciri

Artvin Cerattepe’de Cengiz Holding tarafından işletilmek istenen altın madenciliğine karşı 751 kişi ve 61 avukat tarafından açılan Türkiye’nin en büyük çevre davasında bilirkişi keşfi yapıldı. Binlerce Artvinli sabahın erken saatlerinden itibaren Kafkasör Yaylası’na gelerek, Cerattepe’ye çıkan yol boyunca 1.5 kilometrelik insan zinciri oluşturdu.

Ülkenin birçok yerinden maden, HES ve termik karşıtı mücadele veren yaşam alanı savunucularının temsilcileri de destek vermek için Artvin’e geldi. Ayrıca, Türkiye Barolar Birliği Çevre Komisyonu üyesi hukukçular ve TMMOB’ye bağlı oda temsilcileri de bölgedeydi.

cerattepeinsanzinciri

3 bin kişi, Kafkasör Yaylası’ndan Cerattepe’ye çıkan yol boyunca karşılıklı dizilerek, üzerinde “Madene hayır” yazan döviz, pankart ve atkılarıyla yaklaşık 1.5 kilometrelik insan zinciri oluşturdu. Öğlen saatlerinde bilirkişi heyeti zırhlı araçlarıyla bölgeye geldi. Cerattepe girişinde yolu kapatan jandarma, heyet dışındakilerin bölgeye girişine izin vermedi.

http://gazetemanifesto.com/2016/02/20/artvin-tum-engellemelere-ragmen-valiye-evinin-onunden-seslendi-madene-hayir/