Cerablus'ta bir Türk askeri yaşamını yitirdi, üçü yaralandı

Fırat Kalkanı operasyonunun dördüncü gününde bir Türk askeri yaşamını yitirdi, üçü yaralandı.

Cerablus'ta bir Türk askeri yaşamını yitirdi, üçü yaralandı

Dün dördüncü gününe giren Fırat Kalkanı operasyonunda Türk ordusu eşliğinde cihatçıların Cerablus’un güneyine doğru ilerleyişi devam etti.

Türk uçaklarının bombardımana tuttuğu mevzilere ve köylere karadan cihatçıların ve Türk tanklarının ilerleyişi bölgeye yerleşik olan Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ve YPG ile yer yer çatışmalara yol açtı.

Gün içerisinde Kürt haber kaynakları tarafından uçak bombardımanlarında sivillerin, çatışmalarda ise YPG savaşçılarının öldüğü bildirilirken, bunların sayılarına dair bir netlik bulunmuyor.

Bununla birlikte şu ana kadar 10 tane Türk tankının Cerablus’a giriş yaptığı ve dünkü çatışmalarda kimi kaynaklara göre iki, kimilerine göre ise beş tankın roketatar veya anti-Tank silahlarıyla saldırıya uğradığı ve imha edildiği söyleniyor.

YPG tarafından yapılan bu saldırılarda şu ana kadar bir Türk askerinin yaşamını yitirdiği, iki askerinse yaralandığı bildirildi. Saldırı sonrasında yaralanan 3 asker helikopterlerle, Gaziantep’e getirildi. Yaralı askerler, Gaziantep’teki hastanelerde tedavi altına alındı. Hayatını kaybeden askerin cenazesinin Gaziantep’te düzenlenecek törenin ardından memleketine uğurlanması bekleniyor.