Cerablus Türkiye'nin 82. ili mi?

Cerablus'taki bazı görüntüler, kentin Türkiye'nin 82. ili olduğu izlenimini uyandırıyor.

Cerablus Türkiye'nin 82. ili mi?

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’deki cihatçı örgütler ile birlikte başlattığı Fırat Kalkanı operasyonunun ilk durağı hatırlanacağı üzere Cerablus kenti olmuştu.

24 Ağustos tarihinde Cerablus’a giren cihatçılar ve TSK büyük bir dirençle karşılaşmadan kente yerleşmişti. Bölgeden gelen bilgilere göre, birçok binaya Türk bayrağı asılırken, bir süre önce bazı televizyon kanallarında Cerablus duvarlarına Tayyip Erdoğan posterlerinin asıldığına ilişkin görüntüler yayınlanmıştı. Aynı görüntülerde Türkiye’ye bağlı cihatçı örgütlerin şu sözleri de ekranlara gelmişti: “Yaşasın başkanımız Tayyip Erdoğan. Allah onu başımızdan eksik etmesin. İnşallah her zaman Türkiye’nin ve Suriye’nin başkanı olarak kalacak.”

Son günlerde bazı internet sitelerinde Cerablus’tan paylaşılan görüntülerde, bir hastanenin tabelasında Türkçe ve Arapça ‘Cerablus Hastanesi’ yazdığı ve T.C. Sağlık Bakanlığı logosunun yer aldığı görülüyor.

cerablus-u-turkiya-1

Bölgede bulunan bazı yerel kaynakların verdiği bilgiye göre ise, cihatçıların kentteki sokak isimlerini değiştirerek Türkçe isimler verdiği belirtiliyor.

Suriye’nin bir kenti olan Cerablus’un bu günlerde Türkiye’nin bir kenti gibi görüntüye kavuşması, acaba Cerablus Türkiye’nin bir ili mi oldu sorularını da beraberinde getiriyor.