Devlet Cengiz Holding 'özerklik' mi ilan etti: AYM kararı uygulanmıyor

Seydişehir Eti Alüminyum fabrikası ve Oymapınar Barajı’nın yandaş işadamı Mehmet Cengiz’den geri alınmaması için Danıştay ve Anayasa Mahkemesi kararlarının AKP eliyle baypas edildiği ortaya çıktı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, Seydişehir Eti Alüminyum fabrikası ve Oymapınar Barajı’nın geri alınmaması için Danıştay ve Anayasa Mahkemesi kararlarının AKP eliyle baypas edildiğini belirterek, “AKP, Cengiz Holding’e... View Article

Devlet Cengiz Holding 'özerklik' mi ilan etti: AYM kararı uygulanmıyor

Seydişehir Eti Alüminyum fabrikası ve Oymapınar Barajı’nın yandaş işadamı Mehmet Cengiz’den geri alınmaması için Danıştay ve Anayasa Mahkemesi kararlarının AKP eliyle baypas edildiği ortaya çıktı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, Seydişehir Eti Alüminyum fabrikası ve Oymapınar Barajı’nın geri alınmaması için Danıştay ve Anayasa Mahkemesi kararlarının AKP eliyle baypas edildiğini belirterek, “AKP, Cengiz Holding’e kalkan olmuş, yandaş müteahhitlere hukuk işlemiyor. Milyarlarca liralık kamu zararının hesabını mutlaka soracağız” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak’ın, Seydişehir Eti Alüminyum’un özelleştirilmesi ve Anayasa Mahkemesi kararıyla ilgili soru önergesini Maliye Bakanı Naci Ağbal yanıtladı.

Özelleştirme işlemleri ile ilgili yargı kararları konusunda 2012 yılında 6300 sayılı Kanun ve 2014 yılında da 6552 sayılı Kanunla düzenleme yapıldığını kaydeden Ağbal,  2014 yılında yapılan düzenlemenin ardından Cengiz Holding’e, söz konusu tesislerin geri alınmayacağının bildirildiğini söyledi.

Ağbal, “Düzenleme uyarınca alıcıya yazı yazılarak, 4046 sayılı Kanun’un Geçici 26’ncı maddesi uyarınca, hisselerin geri alınmasına yönelik herhangi bir işlem tesis edilmeyeceği ve bu kapsamda geri almaya dönük dava açılmayacağı bildirilmiştir. Söz konusu geçici 26’ncı madde, bu işlemler tamamlandıktan sonra Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilmiştir. Ancak Anayasa Mahkemesi kararlarının geriye yürümemesi nedeniyle, yukarıda belirtilen Kanun hükümlerinin iptal edilmesinden önce alınmış olan Bakanlar Kurulu ve ÖYK kararları uyarınca söz konusu kuruluşun geri alınması yönünde yapılmış olan işlemler hukuken geçerli bulunmaktadır” dedi.