Cenevre görüşmeleri muhalefetsiz sürecek

BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Suriyeli muhaliflerin Cenevre'deki görüşmeleri askıya alma kararına rağmen, BM'nin müzakerelere kalanlarla devam edeceğini söyledi.

Cenevre görüşmeleri muhalefetsiz sürecek

BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Suriyeli muhaliflerin Cenevre’deki görüşmeleri askıya alma kararına rağmen, BM’nin müzakerelere kalanlarla devam edeceğini söyledi.

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, İsviçre’nin RTS kanalına verdiği röportajda, görüşmelere ivme kazandırılması için Uluslararası Suriye Destek Grubu eş başkanları ABD ve Rusya’nın ortak bir toplantı düzenlemesi gerektiğini söyledi.

Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu Müzakere Yüksek Komitesi’nin (MYK) görüşmeleri ertelemesinin ardından BM’nin müzakerele devam edip etmeyeceği sorusu üzerine Mistura, “Suriye görüşmeleri devam edecek… Görüşmelerin bitmesine izin veremeyiz. Ateşkesi yenilememiz, insani yardımları hızlandırmamız gerek.” yorumunu yaptı.

MYK’nın Cenevre’den erken ayrılma kararını ise “diplomatik duruş” olarak değerlendiren Mistura, Suriye’de beş yılı aşkın süredir devam eden savaşta 400 bin kişinin hayatını kaybettiğini anlattı.

Öte yandan, muhalif kaynaklar, MYK heyetinin bugün ayrılacağını, teknik görüşmeler için muhaliflerden birkaç kişinin Cenevre’de kalacağını söyledi.