Cemil Bayık’tan ilginç iddia

Cemil Bayık, Diyarbakır’da sağlık ekipleri adı altında halka bazı ilaç ve iğneler dağıtılarak Hepatit B hastalığı yayıldığını ileri sürdü.

Cemil Bayık’tan ilginç iddia

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, Diyarbakır’da sağlık ekipleri adı altında halka bazı ilaç ve iğneler dağıtılarak Hepatit B hastalığı yayıldığını ileri sürdü.

Cemil Bayık, “Çocuklara el uzatıyorlar, gençliğin içinde eroini kullanımını yayıyor, fuhuş ve her türlü ahlaksızlığı geliştiriyorlar. Ayrıca tedavi aracılığıyla bazı hastalıkları yayıyorlar” dedi.

Stêrk TV’ye konuşan Bayık,  Diyarbakır merkezde, bazı kasaba ve köylerde sağlık ekipleri adı altında halka bir takım ilaç ve iğneler dağıtıldığını, bunların kullanımı sonucunda gençlerde yüzde yirmi beş oranında Hepatit B hastalığı geliştiğinin söylendiğini iddia ederek bunun ciddi bir durum olduğunu söyledi.

Sözlerini “Demokrat, vicdan sahibi ve yurtsever doktor ve sağlık görevlilerini bu konuda Amed ve çevresinde incelemelerde bulunmaya çağırıyorum. Bu ne kadar doğrudur, bunun ortaya çıkarılması gerekiyor. Tesadüfi bir durum değildir.” ifadeleriyle sürdüren Bayık, “Bu hastalık Kürdistan’da nasıl yayılıyor, kim yayıyor, bunların ortaya çıkarılması gerekiyor. Bunu raporlaştırarak dünyaya bildirin.” dedi.