Cemil Bayık: Savaş artık her yerde

Ankara’da 37 kişinin ölümüyle sonuçlanan bombalı saldırıdan dört gün önce konuşan Bayık, muhabir Anthony Loyd’un sorularını yanıtladı.

Cemil Bayık: Savaş artık her yerde

KCK Eş Başkanı Cemil Bayık, hedeflerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ve AKP iktidarını devirmek olduğunu belirterek savaşın artık her yerde olacağını söyledi.

İngiltere Times gazetesine konuşan Cemil Bayık, artık temel hedeflerinin Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve iktidardaki AKP’nin çöküşü olduğunu söyledi.

Ankara’da 37 kişinin ölümüyle sonuçlanan bombalı saldırıdan dört gün önce konuşan Bayık, muhabir Anthony Loyd’un sorularını yanıtladı.

BBC Türkçe’nin aktardığı, “Türkiye’nin en çok aranan adamı söz veriyor: İntikam bizim olacak” başlığı ile verilen haberde, Bayık, gelinen noktada bir ‘ölüm kalım’ mücadelesi verdiklerini belirterek “Erdoğan bizi yenerse, Türkiye’de demokrasi isteyen herkesi mağlup edebilir” dedi.

Bayık’ın konuşmasında öne çıkan bölümler şöyle:

“Onun rüyalarının gerçeğe dönüşmesinin önündeki en büyük engel biziz. Eğer Erdoğan bizi saf dışı bırakırsa, kazanır… Erdoğan’ı ve AKP’yi devirmek istiyoruz. Erdoğan ve AKP devrilmedikçe, Türkiye asla demokratik bir ülke olamaz.”

“Savaş artık her yerde”

“Türkler, sokağa çıkma yasaklarının uygulandığı Kürt kentlerinde mümkün mertebe her şeyi yağmalayıp yaktılar. Bu nedenle halkımız intikam hisleriyle dolu. Gerillalarımıza, onlara yapılanların intikamını almaları çağrısında bulunuyor. Bu, halk mücadelesinde yeni bir dönemdir.”

“Kısa bir süre öncesine dek Türk ordusu ile savaş sadece dağlardaydı. Daha sonra kasabalara ve kentlere de taştı. Artık her yerde olacak. Mücadelenin bu aşamasında, gerillalarımıza yerine getirmeleri yönünde verilecek her emir, meşru olacaktır.”

Muhabir Loyd, söyleşi boyunca gökyüzünde insansız hava araçlarının (İHA) uçtuğunu, Bayık’ın söyleşinin üçüncü dakikasında PKK bayrağını, İHA’lar tarafından tespit edilmelerine yol açabileceği gerekçesiyle kaldırttığını da aktardı.