Cemil Barlas'tan 'analiz': Suriyeliler zaten küresel ısınma yüzünden göç edecekti

Cemil Barlas A Haber'de Suriyelilerin göçünün küresel ısınma sebebiyle zaten gerçekleşecek olduğunu iddia etti

Cemil Barlas'tan 'analiz': Suriyeliler zaten küresel ısınma yüzünden göç edecekti

AKP’nin Suriyeli göçmenlere vatandaşlık statüsü vermesi tartışılırken, AKPli yandaş yazarlar tarafından kamuoyunda olumsuzluk yaratan bu hamleyi yumuşatmak ve AKP tabanını ikna edebilmek için garip(!) argümanlar sunulmaya başlandı.

Bu garip argümanların sunulduğu A Haber kanalında yayınlanan “Canan Barlas ile Gündem” adlı programda konuşan Cemil Barlas, Suriyelilere vatandaşlık statüsü verilmesini şu şekilde savundu:

“Bir yandan da çok takip etmiyoruz ama global ısınma diye bir şey var. Global ısınmayla ne oluyor, bir takım daha yeşil olan alanlar kuraklaşıyor ve coğrafya değişiyor yukarı doğru. Kuraklaşan alandaki insanlar orada yaşayamayacaklar. Yani zaten bu göçler olacaktı. Bu hızlandırılıyor ama hızlandırılmasa da bu göçler olacaktı. Onlar vatanını terk edip geldi diyorlar, biz burada niye sahip çıkalım. E burası da çöl olsa, buraya da belki kimse sahip çıkmazdı. Şimdi böyle bir gerçek var yani.”

Türkiye’de işgücü açığı(!) varmış

Sabah yazarı Ferhat Ünlü ise, Türkiye’nin “büyüyen bir ekonomi” olduğunu belirterek, Türkiye’de işgücü açığı olduğunu iddia etti. Her ay yayınlanan devletin resmi istatistiki veriler bile Ferhat Ünlü’nün iddiasının yalanlamaya yetecek denli açık. Türkiye İstatistik Kurumu’nun Mart ayında yayınladığı verilere göre Türkiye’de 3 milyon 23 bin kişi işsiz durumda. Kayıt dışı çalışanların oranı ise %32,9.