Cemaat'in 'eski' sözcüsü yazdı: ABD'nin Güleni iadesi için 4 yol var

'Cemaat'in eski sözcüsü Star yazarı Hüseyin Gülerce, Fethullah Gülen'in iaesi için dört yol bulunduğunu söyledi.

Cemaat'in 'eski' sözcüsü yazdı: ABD'nin Güleni iadesi için 4 yol var

Bir dönem Cemaat’in önde gelen isimlerinden olan hükümet yandaşı Star yazarı Hüseyin Gülerce, ABD’nin Fethullah Gülen’i iade etmesinin dört yolunu yazdı

17-25 Aralık operasyonları esnasında ‘nedamet’ getirerek ‘Cemaat’le köprüleri atan Gülerce, “15 Temmuz darbesinin, Fethullah Gülen darbesi olduğu en kısa zamanda belgelenecektir.” diyerek ABD’nin Gülen’i mutlaka iade edeceğini söyledi.

Star gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce, “Sadece, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın yaveri Yarbay Levent Türkkan’ın itirafları gibi yüzlerce itiraflar sayesinde değil, ortaya binlerce delil, belge konulacaktır. Bu gerçekler karşısında ABD’nin F. Gülen’i iade etmeme gibi bir şansı yok.” diye yazdı.

“Washington Gülen’i iade edecektir” diyen Gülerce, “Evet, benim kanaatim ABD, F. Gülen’i Türkiye’ye iade edecektir. Ama nasıl?” diye sordu ve Gülen’in iadesi için 4 yol olduğunu yazdı:

Burada dört yol var.

Bir, Gülen’in ani bir rahatsızlıkla ya da beklenmedik bir suikastla Pensilvanya’da ölmesi. Bu durumda Türkiye ne yapacaktır? Darbecilerin cenaze namazının kılınması bile yasaklandı. ABD’de mi kalacak, Türkiye cenazeyi kabul edecek mi? Ederse, şu toplumsal infiale rağmen Gülen nasıl, nereye gömülecek?

İki, Gülen’e zaman ayarlı ilaç içirilebilir. Türkiye’ye vardığında ölür. Arkadan da “biz iade ettik, öldürüldü” propagandası yapılır.

Üç, Gülen’in aklî melekelerini yok edecek bir ilaç içirilebilir, ifadesi alınamaz hale gelir.

Dört, Gülen’in başka bir ülkeye (Kanada gibi) deport edilmesi.