Cemaate operasyon: 50 gözaltı

Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla 4 ilde Gülen Cemaati'ne yönelik düzenlenen operasyonlarda Süleyman Demirel Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu'nun da aralarında bulunduğu 50 kişi gözaltına alındı.

Cemaate operasyon: 50 gözaltı

Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla 4 ilde Gülen Cemaati’ne yönelik düzenlenen operasyonlarda Süleyman Demirel Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu’nun da aralarında bulunduğu 50 kişi gözaltına alındı.

Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 56 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldığı belirtildi.

Tokat, Ankara, Sivas, Kayseri ve Mersin’i kapsayan 5 ilde Gülen Cemaatine yönelik operasyonda gözaltına alınan 18 şüphelinin ise sorgularının sürdüğü bildirildi.

Aralarında Tokat Aktif Sanayici ve İş adamları Derneği (AKSİAD) Başkanı Hasan Urhan ile iş adamları ve kamu görevlilerinin de bulunduğu 18 kişinin Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgu ve işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecekleri belirtildi.

Şüpheliler hakkında, “Fetullahçı Terör Örgütü’ne finansal destek sağladıkları, toplanan paraları kendi üzerine geçirdikleri ve daha sonra başka yerlere aktardıkları” iddialarının bulunduğu öğrenildi.