Cemaatçi üniversite de o tarihi verdi: 14 Ağustos'ta ne olacak?

Cemaat'in olduğu gerekçesiyle kapatılan Mevlana Üniversitesi’nin resmi Twitter hesabından “14 Ağustos'ta görüşmek üzere...” mesajı yazıldı.

Cemaatçi üniversite de o tarihi verdi: 14 Ağustos'ta ne olacak?

Cemaat’in olduğu gerekçesiyle kapatılan Mevlana Üniversitesi’nin resmi Twitter hesabından “14 Ağustos’ta görüşmek üzere…” mesajı yazıldı.

Bir süredir Cemaat’e yakın isim ve sosyal medya hesaplarından ’14 Ağustos’ mesajları paylaşılıyor. Bu tarihte ne olacağına ilişkin belirsizlikler sürerken, kimi isimler de bunun AKP’nin bilinçli bir oyunu olduğunu iddia ediyor. Buna göre iktidar, ‘darbe karşıtı’ tepkiyi diri tutmak için algı ve ilgi yönetimi yapmak üzere tarih belirleme yoluna gidiyor. Bunun için de sosyal medya hesaplarını Cemaat’e yakın görüntüsü vererek kullanıyor.

Cemaatçi olduğu gerekçesiyle kapatılan Mevlana Üniversitesi’nin resmi Twitter hesabından da, dün akşam saatlerinde, ’14 Ağustos’ mesajı geldi. Fethullah Gülen için “günümüzün Mevlanası” denilen mesajlarda, “40 yıldır bin bir zahmetle ilmek ilmek örülen hizmet hareketinin bir kendini bilmez tarafından yıkılacağını mı sanıyorsunuz. Bekleyin… 14 Ağustos’ta görüşmek üzere…” diye yazıldı.

Üniversite hesabından atılan tweet’ler şöyle:

“-Bir karıncayı bile incitmeyen günümüzün Mevlanası Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi Hazretlerinin davası ilelebet baki kalacaktır.

-Hocaefendi ve onun öğretileri yüzyıllar boyunca nesilden nesile aktarılacaktır. Bu zulüm süreci tabiki geçicidir bize sabretmek düşer.

-İslam bugün öyle mücahitler istiyor ki hem dünyasını hem ahiretini yakacak… Bizi mehdimizin gölgesinde buluşturacak. Elbet zafer bizimdir

-40 yıldır bin bir zahmetle ilmek ilmek örülen hizmet hareketinin bir kendini bilmez tarafından yıkılacağını mı sanıyorsunuz. Bekleyin…

-14 Ağustos’ta görüşmek üzere…”