Cemaat üyeleri Zambiya üzerinden ABD'ye kaçıyormuş

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında başlatılan adli soruşturmalar nedeniyle ABD’ye gitmek içi yurt dışına çıkan cemaat mensuplarının Zambiya’yı geçiş ülkesi olarak kullandığını belirtildi.

Cemaat üyeleri Zambiya üzerinden ABD'ye kaçıyormuş

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında başlatılan adli soruşturmalar nedeniyle ABD’ye gitmek için yurt dışına çıkan cemaat mensuplarının Zambiya’yı geçiş ülkesi olarak kullandığını belirtildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü, kendi birimlerine gönderdiği yazıda ABD vizesinin kolay alınması nedeniyle cemaat mensuplarının Zambiya’ya gittiklerinin belirlendiğini duyurdu.

Milliyet’ten Tolga Şardan’ın haberine göre yapılan çalışmalar sonrasında, haklarında adli soruşturma başlatılan ya da başlatılma aşamasında olan kişilerin çoğunlukla ABD’ye gittikleri saptandı.

Cemaat soruşturmaları koordine eden Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Başkanlığı, bir süre önce yurt genelindeki birimlerine gönderdiği özel yazıda, Türkiye’den kaçan “FETÖ mensuplarının”, ağustos itibarıyla Afrika kıtasındaki Zambiya’yı üs olarak kullanmaya başladıklarını belirtti.

“FETÖ mesuplarının” yurt dışına çıkış sırasında ‘dikkat çekmemek’ için ilk aşamada önce Zambiya’ya gittikleri, buradan ABD’ye geçiş yaptıklarının belirlendiği vurgulandı. Emniyet’in yazısında ayrıca, geçmiş dönemde Gülen cemaatinin girişimleri sayesinde yapılanmanın önde gelenlerine ABD’den vize alındığı, bu sayede Zambiya üzerinden ABD’ye geçiş yapmakta bir zorluk çekmedikleri anlatıldı.