Cem Özdemir hemşerilikten ihraç edilecek!

Tokat'ın Pazar Belediye Başkanı Şerafettin Pervanlar, Özdemir'i Tokat hemşeriliğinden belediye meclisi kararıyla 'ihraç' edeceklerini söyledi.

Cem Özdemir hemşerilikten ihraç edilecek!

Almanya’nın ‘Ermeni soykırımı’nı resmen tanımasının ardından hedef haline gelen Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir’e bir ‘darbe’ de hemşerilerinden geldi. Tokat’ın Pazar Belediye Başkanı Şerafettin Pervanlar, Özdemir’i Tokat hemşeriliğinden belediye meclisi kararıyla ‘ihraç’ edeceklerini söyledi.

 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Özdemir başta olmak üzere Türkiye kökenli parlamenterleri hedefe almış ve bu vekillerin ‘kanına laboratuvar testi’ yapılması gerektiğini söylemişti.

‘Cem Özdemir diye Tokat’ta bir isim yoktur’

Diken’in haberine göre, Cem Özdemir’in köyü Kaledere’nin bağlı olduğu Pazar’ın belediye başkanı, Tokat Gazeteciler Cemiyet’i ziyaretinde yaptığı açıklamada, Almanya’nın kararını ‘tanımadıklarını’ da söyledi: “Uluslararası bir yerde geçerliliği olmayan, fantezi bir karar. Biz Türkler olarak tarihimizle gurur duyuyoruz. Şimdiye kadar gerek Osmanlı, gerek Selçuklu ve daha önceki Türk boyları hiçbir gittiği yerde katliam yapmamıştır.”

Kararda en çok Türkiye asıllı vekillerin ‘evet’ oyu kullanmasına üzüldüklerini belirten Şerafettin Pervanlar şöyle konuştu. “Bunlardan biri de Cem Özdemir. Düne kadar desteklediğimiz bir insanın böyle bir hainlik yapmasını kınıyorum. Cem Özdemir diye Tokat’ta bir isim yoktur bu saatten sonra. Biz onu hemşeri diye kabul etmiyoruz. Belediye meclisini olağanüstü toplantıya çağırdık. Yasal süre içerisinde toplantımızı yapıp Cem Özdemir’in Pazarlı, Tokatlı bir kişinin olmadığını, böyle bir hemşeri hukukunun bulunmadığını meclis kararıyla tescil edeceğiz.”

Pervanlar tasarıda ‘Hayır’ oyu kullanan Hıristiyan Demokrat’lardan Bettina Kudla’yı da fahri hemşeri olarak kabul edeceklerini kaydetti.