Cem Küçük'ten "ölüsevicilik"

Cem Küçük, "Koç Grubu ve İslam Medeniyeti" başlıklı köşe yazısında, Mustafa Koç'un ölümünü sermayeye biat ettiğini açıklama fırsatı olarak kullanırken sola nefret kusmayı da ihmal etmedi.

Cem Küçük'ten

1 Kasım seçimleri sonrasında özellikle Doğan Grubu’na ait medya organlarındaki kimi gazetecilerin işten atılmaları için emirler yağdırarak tetikçiliğe soyunan Cem Küçük’ten Mustafa Koç’un ölümünün ardından “sermayeye biat” yazısı geldi.

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Suudi Arabistan ziyaretine eşlik edecek gazeteciler arasındayken son anda uçağa alınmayan ve ardından 24 TV’de ekrana gelen Günün Manşeti programının kadrosundan çıkarılan Küçük, Star gazetesinde yayınlanan bugünkü köşesinde yazdığı “Koç Grubu ve İslam Medeniyeti” başlıklı yazısında Mustafa Koç’un ölümünü sermayeye biat ettiğini açıklama fırsatı olarak kullanırken sola nefret kusmayı da ihmal etmedi.

“Artık geçmişe sünger çekmeli ve önümüze bakmalıyız”

Son dönemde üstlendiği tetikçilik rolünde eser bulunmayan yazısında “Biliyorum ki özellikle biz muhafazakarların Koç Grubu’na sebepleri haklı da olan bazı kızgınlıklarımız ve kırgınlıklarımız vardır. Fakat artık geçmişe sünger çekmeli ve önümüze bakmalıyız. Koç Holding, Türkiye’nin bir büyük markasıdır. Kurumsal ve ciddi bir şirkettir. El ele verip bu ülkeyi daha da zengin yapmak zorundayız.” diye yazdı.

“Sermayeye düşmanlık etmek Türkiye’yi yoksullaştırır”

“Sermayeye düşmanlık etmek Türkiye’yi yoksullaştırır. Koç’un ve Koç gibi ailelerin parasının yurtdışına kaçması değil içeride yatırıma dönmesi Türkiye’nin yararınadır. Türkiye’nin en az 10 tane daha Koç büyüklüğünde holdinge ihtiyacı var. Türkiye’de yatırım yapmak isteyen yabancılara da kapımız sonuna kadar açık olmalı.” diye devam eden Küçük, “Fakat ekonomik anlamda biz Müslümanlara solcuların yutturduğu İslam sosyalizmi palavralarına hiçbir zaman inanmadım. Siyasi anlamda devletçilik bizim medeniyet geleneğimizde vardır ama ekonomik devletçilik bizim medeniyetimizde yoktur ve bu tamamen bidattır.” diyerek Türkiye’nin en büyük patronu Mustafa Koç’un ölümünün ardından piyasacılığı da kimselere bırakmayacak bir potansiyele sahip olduğunu gösterdi.

“İslam medeniyeti bir ticaret ve piyasa medeniyetidir”

Cem Küçük, “İslam medeniyeti bir ticaret ve piyasa medeniyetidir.” dedikten sonra solu da hedefe alma fırsatını kaçırmadı. Müslüman yazarların, solculara karşı aşağılık kompleksi nedeniyle sosyalist propagandaları kabullendiğini, sosyalizm laflarıyla solcuların gözüne girmeye çalıştıklarını ve hatta Komünist Hikmet Kıvılcımlı’nın taktik icabı ettiği üç beş din istismarı nitelikli lafa tav olduklarını ileri süren Küçük, “Biz, ‘Paranın onda dokuzu ticarettedir’ diyen ve kendisi de tüccar olan Peygamber Efendimizin ümmetiyiz. Devletçi ve solcu saçmalıklar biz Müslümanları daha da yoksul ve daha da sefil bir geleceğe sürekler.” diyerek piyasacılığı ve patron da dinin şartı ilan etmenin kıyısına kadar geldi.

Müteşebbislerin din kardeşliği

Cem Küçük’ün yazısının sonunda söyledikleri ise artık herhalde ibretlik kabul edilebilir. Her fırsatta mezhepçilik yapan yandaş gazetecilerden biri olarak Küçük, “Bizimle aynı dinde aynı yaşam tarzında olmasa bile tüm müteşebbisler Türkiye’yi evi gibi görebilmelidir. Dünyadaki her ama her müteşebbis ülkemizde rahat ve huzurlu hissetmelidir. Paraya düşmanlığın, ticarete düşmanlığın sermayeye düşmanlığın ve yatırıma düşmanlığın Türkiye ve İslam düşmanlarını sevindirmekten başka hiçbir anlamı yoktur. Bunu bilmeden bir de sözde İslamcılık adına böyle davrananlar da aptallık bataklığında debelenmektedir.” diye yazarak dinden anladığının piyasacılık ve patron seviciliği olduğunu da ortaya serdi.

http://gazetemanifesto.com/2016/01/14/paran-varsa-dininin-kiymetini-bilirsin/