Çelik AKP'yi topa tutmaya devam ediyor

Çelik: Gökten başımıza meteor taşı düşse, 'dış güçler bunu kasıtlı düşürmüştür' diyoruz.

Çelik AKP'yi topa tutmaya devam ediyor

 

Eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, “Muz kabuğuna basıp düşsek, bunu ya Amerikalılar ya da İngilizler yapmıştır! Gökten başımıza meteor taşı düşse, ‘dış güçler bunu kasıtlı düşürmüştür’ diyoruz.” dedi.

Son dönemlerde AKP’ye yönelik eleştirileri ile gündeme gelen Çelik, kendisine ait internet sitesinde yer alan ‘Dış Güçler ve Onların Yerli İşbirlikçileri’ başlıklı yazısında, yine AKP’yi ve Erdoğan’ı gündem yaptı.

Çelik’in yazısında öne çıkan başlıklar şöyle:

“Üçüncü dünya ülkelerinin kronik bir hastalığı vardır: Başlarına bir felaket, bir musibet geldiği zaman veya bir başarısızlık, bir olumsuzluk yaşadıkları zaman çoğunlukla sebebi kendi dışlarındaki unsurlara havale ederek kendilerini sorumluluktan kurtarmayı tercih ederler.

Ülkemizde ekonomik kalkınma, birçok alanda gelişme ve bir başarı söz konusu olunca bunu biz yapmış, biz başarmış oluyoruz. Ancak ayağımız kaymaya başladı mı, işler ters gitmeye başladı mı, gelsin ‘dış güçler ve onların yerli işbirlikçileri’, gelsin ‘üst akıl’, gelsin ‘faiz lobisi’ gelsin ‘ yabancı istihbarat servisleri’ vesselam. Muz kabuğuna basıp düşsek, bunu ya Amerikalılar ya da İngilizler yapmıştır! Gökten başımıza meteor taşı düşse, ‘dış güçler bunu kasıtlı düşürmüştür’ diyoruz.

Dış güçler ve onların yerli işbirlikçilerine lanet okumaya devam edelim ama; onlara, istedikleri gibi at oynatma imkan ve fırsatını veren, ülkede onlar için müsait iklim ve ortam sağlayan ” iç güçler ve onların yerli işbirlikçileri“ni de gözden kaçırmayalım. Yani biraz kendimizle yüzleşelim.”