Çeçen liderden Erdoğan'a 'Teröristleri iade et!' çağrısı

Çeçenistan lideri Ramzan Kadirov, Ankara’dan Türkiye’de saklanan Çeçen cihatçıların iade edilmesini istedi

Çeçen liderden Erdoğan'a 'Teröristleri iade et!' çağrısı

Çeçenistan lideri Ramazan Kadirov, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Türkiye’de saklanan Çeçen cihatçıların iade edilmesini istedi.

Kadirov Instagram hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Türk yetkililerin teröristlerle ilgili bilgiye gereksinimi varsa isimlerini yeniden veririm. (…) Kendilerini ’Türk kıyısında’ rahat hissediyorlar. (…) Rusya-Türkiye ilişkilerinin normalleşmesinden memnunum. Fakat Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan bir kez daha teröristlerin iade edilmesini rica ediyorum.”

Kadirov ayrıca, Çeçen cihatçıların oluşturduğu tehdit konusunda dönemin İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ı bizzat uyardığını ama Türk yetkililerin bu kişilerin iade edileceğini söyleyip hiçbir adım atmadığını da yazdı.

Kadirov’un açıklamaları, Atatürk Havaalanı Dış Hatlar Terminali’nde 47 kişinin ölümüne neden olan terör saldırısının planlayıcısı olduğu sanılan Çeçen uyruklu Ahmed Çatayev’in Rusya’da aranmasına karşın Avusturya’da sığınma hakkı olduğu için iade edilmediğinin öğrenilmesi ardından geldi.