Cebinden 'nesne' çıkarması yetti: ABD'de polis bir siyahiyi daha öldürdü

ABD'de polis siyahi bir vatandaşın cebinden çıkardığı nesneyi kendilerine doğru çevirmesi üzerine ateş açarak öldürdü.

Cebinden 'nesne' çıkarması yetti: ABD'de polis bir siyahiyi daha öldürdü

ABD’nin California eyaletinde polis tarafından vurulan bir siyahinin, öldüğü bildirildi.

Polis Şefi Jeff Davis, San Diego yakınlarındaki El Cajon’da polis tarafından vurulan 30’lu yaşlardaki siyahinin kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiğini açıkladı.

Davis, bir ihbarı değerlendiren iki polisin henüz kimliği açıklanmayan siyahinin cebinden çıkardığı nesneyi kendilerine doğru çevirmesi üzerine ateş açtıklarını söyledi.

Polis Şefi Jeff Davis, bir ihbarı değerlendiren ve El Cajon’daki bir alışveriş merkezinin yakınlarına gelen iki polisin kimliği açıklanmayan siyah genın cebinden çıkardığı nesneyi kendilerine doğru çevirmesi üzerine ateş açtıklarını söyledi.

Nesnenin ne olduğunu açıklamayan ancak silah olmadığını belirten Davis, polislerden birinin şok tabancasıyla şahsı kontrol altına almaya çalışırken başarısız olduğunu, diğer bir memurun ise gence birkaç kez kurşun sıktığını belirtti.

Video görüntüleri yayınlandı

Polis, olay anını gösteren bir video yayınladı. Yakınlardaki bir restoranda çalışan bir kişinin çektiği görüntülerde söz konusu kişinin iki eliyle tuttuğu nesneyi güvenlik güçlerine çevirdiği görülüyor.

El Cajon’daki polisler yaka kamerası kullanmadıkları için bölgedeki bir görgü tanığının telefonu ile çektiği görüntüler kullanıldı. Polislerin, şahsın kız kardeşinin yaptığı aramaya yanıt olarak bölgeye gittiği belirtildi.

Kız kardeş, kardeşinin kendini kaybettiğini, tuhaf davranışlarda bulunduğunu, trafikte tek başına yürümeye çalıştığını belirterek polisten yardım istedi.

“Yardım için çağırdım, öldürdünüz”

Facebook’ta yayımlanan başka bir görüntüde ise vurulan şahsın kız kardeşi olduğu belirtilen bir kadın harap olmuş halde açıklama yaparken görülüyor.

Kadın videoda polislere hitaben, “Akli dengesi yerinde olmayan kardeşime yardım etmesi için sizi çağırmıştım, sizse onu vurup öldürdünüz. Neden, neden, neden? Onu sadece şoklayamaz mıydınız?” şeklinde feryat ederken görülüyor.