Çavuşoğlu'ndan Rusya açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'nin, En Az Gelişmiş Ülkeler Zirvesi için bulunduğu Antalya'da diplomasi muhabirlerine gündemi değerlendirdi.

Çavuşoğlu'ndan Rusya açıklaması

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Rusya Devlet Başkanı Putin’in,’Türkiye’yle ilişkileri geliştirmek istiyoruz ama girişim Ankara’dan gelmeli’ açıklamasına dair konuşurken “Ortak bir çalışma grubu oluşturalım, hangi adımları atacağımızı değerlendiririz ve neticede de ortak yolu buluruz” İfadelerini kullandı.

Sputnik’te yer alan habere göre, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD’nin, En Az Gelişmiş Ülkeler Zirvesi için bulunduğu Antalya’da diplomasi muhabirlerine gündemi değerlendirdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, ‘Türkiye’yle ilişkileri geliştirmek istiyoruz ama girişim Ankara’dan gelmeli’ yönündeki açıklamalarına ilişkin ise Çavuşoğlu, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Türkiye de ilişkileri düzeltmek istiyor. Putin diyor ki ‘Adım bekliyoruz’. Biz de diyoruz ki, bu adımları atabilmek için gelin ortak bir çalışma grubu oluşturalım onlar kendi aralarında konuşsunlar, fikir üretsinler hangi adımları atmamız lazım. Şimdi biz İsrail’le görüşmüyor muyuz? Diplomatlarımız, bürokratlarımız görüşüyorlar. Niye? Geriye kalan şartlarla ilgili adımları nasıl atacağız bunu konuşuyoruz. Bizim Rusya’ya önerimiz bu oldu. İster resmi, ister gayri resmi nasıl isterlerse hangi adımları atacağımızı değerlendiririz ve neticede de ortak yolu buluruz. Bulunmayacak bir konu değil.”