Çavuşoğlu: ‘Muhaliflere’ desteğimiz sürecek

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Litvanya mevkidaşı Linkevicius ile görüşme sonrası açıklamalarda bulundu.

Çavuşoğlu: ‘Muhaliflere’ desteğimiz sürecek

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Litvanya Dışişleri Bakanı Linkevicius ile görüşme sonrası yaptığı basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Çavuşoğlu, “ılımlı muhalif gruplar” başta olmak üzere IŞİD ile mücadele eden güçlere desteklerini sürdüreceklerini belirtti.

Çavuşoğlu, IŞİD’e en büyük darbeyi Türkiye’nin vurduğunu iddia ederek bu nedenle IŞİD’in bir numaralı hedefinin Türkiye olduğunu söyledi.

ABD’den yola çıkan heyetin bu akşam Ankara’ya geleceği bilgisini veren Bakan, Adalet Bakanı ile birlikte Washington’a gitmeyi planladığını söyleyerek “ABD’den beklentimiz bu teröristi Türkiye’ye iade etmesidir” dedi.

‘İsrail’e sessiz kalmayız’

Dışişleri Bakanlığı’dan yapılan açıklamada “Ülkemizin İsrail’le ilişkilerinin normalleşmesi, Filistin halkını hedef alan (Gazze’deki) böyle saldırılar karşısında sessiz kalacağımız anlamına gelmemektedir” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, “Aksine, İsrail’in uluslararası hukuka ve herşeyden önce vicdanlara aykırı eylemlerinin karşısında Filistin Davasının takipçisi olmaya devam edeceğiz” ifadeleriyle devam etti.

‘Sınırı IŞİD’den temizleyeceğiz’

Çavuşoğlu, ‘ÖSO’ mensubu cihatçıların Türkiye sınırından Cerablus’a yapması planlanan operasyonla ilgili olarak, “Muhalefetin bizim sınırımızdaki operasyonları başarıyla sonuçlandı. Bizim sınırımızın tamamen DAEŞ’ten temizlenmesi gerekiyor. Bu süreçte DAEŞ’ın temizlenmesi konusunda nasıl bir destek gerekiyorsa o desteği vermemiz bizim için doğaldır” de