Çapa'da "kirli" yemek şirketine karşı hakkını arayan işçi işten atıldı!

İstanbul Tıp Fakültesi yemekhanesinde tifo mikrobu içeren kirli yemekten zehirlenme vakaları ortaya çıkması üzerine hakkını arayan taşeron sağlık emekçisi Cemal Bilgin işten atıldı.

Çapa'da

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi (Çapa) Hastanesi’nde 15 Ağustos 2016 tarihinde yemekhanede yenen yemek sonrası sağlık emekçileri kusma, bulantı, ishal, baş dönmesi gibi şikayetlerle acil servise başvurmuş, hastanedeki taşeron sağlık emekçilerinden Cemal Bilgin de yemeklerde bakteri bulunup bulunmadığının araştırılması için hastane yönetiminde talepte bulunmuştu.

İşten atılan taşeron sağlık emekçisi Cemal Bilgin

İşten atılan taşeron sağlık emekçisi Cemal Bilgin

Ardından sağlık emekçileri 1 Eylül günü hastane bahçesinde bir açıklama yaparak yemeklerde bakteri bulunduğuna ilişkin bir basın açıklaması yapmıştı.

Taşeron firma 5 Eylül günü Cemal Bilgin’e sosyal medyadaki paylaşımlarıyla hastaneyi ve taşeron firmayı küçük düşürdüğü ve çalışanları organize ederek yasadışı eylem yaptığı gerekçesiyle iş akdinin feshedildiğini bildirdi.

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi sağlık emekçileri Cemal Bilgin’in işe iadesi talebiyle 8 Eylül 2016 Perşembe günü saat 12.30’da Monoblok önünde bir basın açıklaması düzenleyecek.